Samenwerkingsovereenkomst getekend onder toeziend oog van burgemeester Ahmed Aboutaleb

Vier Rotterdamse partijen tekenden tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam op 4 februari 2020 in World Trade Center Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst ter bevordering van het internationaal zakendoen. Met deze ondertekening committeren Rotterdam Partners, MKB Rotterdam Rijnmond, VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond en World Trade Center Nederland zich aan de gezamenlijke missie en ambitie om de internationale positie van het gebied te versterken. Door de handen ineen te slaan worden verschillende netwerken met elkaar verbonden. De vier partners ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst onder het toeziend oog van burgemeester Ahmed Aboutaleb en ruim 500 aanwezige ondernemers.

Rotterdamse partners slaan handen ineen voor internationale samenwerking. 2V.l.n.r. Mai Elmar (voorzitter VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond), Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond), Wilbert Lek (managing director Rotterdam Partners), burgemeester Aboutaleb en Jan Willem Kos (voorzitter WTC Nederland). Vier Rotterdamse partners tekenen de samenwerkingsovereenkomst om internationale handel te bevorderen.  

World Trade Center verbindt
Het World Trade Center zet zich al jaren in om bedrijven wereldwijd te laten groeien. Het WTC netwerk bestaat uit zo’n 800.000 bedrijven die gelieerd zijn aan de ruim 322 kantoren van WTC. De database van het World Trade Center omvat contacten van 5.1 miljoen bedrijven in maar liefst 65 landen. Dit biedt enorme kansen voor zowel grote als midden- en kleinbedrijven.

Van contract naar concrete stappen
De ondertekening betekent de start van concrete acties voor een beter internationaal zakenleven. Zo wordt een gratis inloopspreekuur opgezet voor het regionale MKB en kunnen bedrijven vrijblijvend een gesprek aangaan met de WTC Nederland-exportcoach om zich te oriënteren in de internationale zakenwereld. Ook worden andere activiteiten, waaronder voorlichtingsbijeenkomsten en handelsmissies, verder ontwikkeld. 

Over World Trade Center Rotterdam
World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum van Rotterdam, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 76.000 m². Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders. Naast de huurmogelijkheid van state of the art kantoorruimte, staat het gebouw bekend om het hoge voorzieningenniveau: zoals een congrescenter, het WTC Rotterdam Business Center (flexibele werkomgeving), Business Services, parkeergarages, Business Club, shops, diverse horeca en een Art Gallery. Binnenkort worden daar nog een hotel en een citygym aan toegevoegd. Er wordt intensief samengewerkt met diverse partners op het gebied van internationaal zakendoen en binnen het internationale netwerk van World Trade Centers. Meer informatie: www.wtcrotterdam.com.