Driemaal scheepsrecht voor Haag88 en ook jeugdprijzen voor Haagse sporters 

Het eerste rolstoelhockeyteam van Haag88, dat afgelopen jaar tweede werd in de landelijke competitie en het nationale bekertoernooi won, heeft de Wouter Duinisveld Award 2019 gewonnen. Zij kregen de Haagse sportprijs voor gehandicapten in Caesar Fitness + Spa Resort overhandigd uit handen van Peter van Veen, Directeur Sport van de gemeente Den Haag. Andere genomineerden waren rolstoeltennisser Félice Lentze, die achtste staat op de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour Singles en het Cruyff Foundation Junior Camp 2019 won en Jolanda van Leeuwen, de visueel ernstig beperkte skiër, die het afgelopen jaar bij internationale wedstrijden in binnen- en buitenland, diverse tweede plaatsen veroverde. Het was de vijfde keer, dat de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) deze verkiezing organiseerde. Ga voor meer informatie over Stichting HSG naar www.stichtinghsg.nl

Wouter Duinisveld Award 2019
Winnaars bij elkaar: Jeroen Kuiper (L), Jolanda van Leeuwen (2eL, Félice Lentz (blauwe rolstoel), naamgever Wouter Duinisveld ® en voorzitter Hans Willink (grijze trui), met daar tussendoor de rolstoelhockeyers van Haag88. Foto: Richard Mulder 

Wouter Duinisveld, naamgever van de award
Wouter Duinisveld, de winnaar van de eerste editie en sindsdien naamgever aan deze prijs, las als juryvoorzitter het juryrapport voor. Daarin werden niet alleen de prestaties van de winnaars uitgelicht. Hij noemde en roemde hun plaats aan de nationale top, waardoor ze al voor de derde keer werden genomineerd voor de Wouter Duinisveld Award. In 2016 werden ze namelijk landskampioen en tweede in het bekertoernooi. Een jaar later werden ze opnieuw genomineerd, vanwege hun tweede plaats in de Nederlandse competitie én ook in het bekertoernooi. Bovendien werden ze prachtig derde, op het enige Europese toernooi voor clubteams dat werd gehouden in Praag.

Winnaar Haag88
Peter van Veen, Directeur Sport van de gemeente Den Haag maakte de winnaar bekend en prijsde het team voor hun prestatie: Daarna overhandigde Van Veen de bij de prijs behorende plaquette, plus een cheque ter waarde van € 1.000 aan de winnaars. Aanvoerder Nienke Conijn nam dit trots en dankbaar in ontvangst: “Eigenlijk zijn er drie winnaars en één prijs”, zei Van Veen na afloop. “Haag88 is een mooi voorbeeld van de aanhouder die wint en dit jaar staan ze er in de competitie ook alweer heel goed voor, dus wie weet volgend jaar”. Beide andere genomineerden werden ieder voorzien van een cheque van € 500.

Jeugdprijzen voor jonge racerunnertjes en judoka
Voordat de Wouter Duinisveld Award werd uitgereikt, werd vanuit het jeugdfonds van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten ook nog andere speciale prijzen uitgereikt. Zo ontving de 10-jarige judoka Bob Lausberg, die vorig jaar ook al in de prijzen viel, uit handen van Renske van Beek, winnares van de Wouter Duinisveld Award 2016 én genomineerde bij alle andere voorgaande edities, een cheque van € 250. Hetzelfde bedrag viel de 13-jarige Justin van Bergen, eveneens judoka, ten deel. Beide jongelingen hebben - ondanks tegenslagen op het persoonlijk vlak - een meer dan uitstekend jaar achter de rug en werden daarom gefêteerd.

Sportprijs voor sportieve duizendpoot
Anja Overhoff, ondermeer voorzitter van het organisatiecomité van de Special Olympics Nationale Spelen 2020, reikte een prijs uit voor sporters met een verstandelijke handicap. De sporter die tot winnaars werden verkozen, was Jeroen Kuiper. Hij haalde in 2019 een duikbrevet, nam deel aan de Duinrell run en ook aan de verschillende sporttoernooien van SGK. Bovendien speelt hij wekelijks ook zijn Bocce wedstrijden, met een logisch gevolg: zijn deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen komende zomer in Den Haag. Anja Overhoff wachtte zelf ook nog een verrassing: Hans Willink, voorzitter van de Stichting HSG en Frank de Bock van Caesar Fitness + Spa Resort, zetten haar onverwacht in het zonnetje. Zij ontving daarbij, vanwege haar tomeloze en decennialange inzet voor sporters in het algemeen en die met een beperking in het bijzonder, een verwenarrangement voor twee personen.

De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten. De winnaars en genomineerden vertegenwoordigen alle Haagse sporters met een handicap.