Senn de Best uit Waarland en Olivia van der Heijden uit Ilpendam zijn de eerste Noord-Hollandse ambassadeurs van het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes geworden. Vandaag werden de peuters verrast met een nieuwe loopfiets, waarmee zij de eerste stappen kunnen zetten om te leren fietsen. Ook krijgen ze persoonlijke fietstips en mogen ze dit jaar meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup.

Senn 3 uit Waarland wordt ambassadeur van Amerikaans loopfietsjesmerk
Bijschrift: Senn de Best en Olivia van der Heijden werden verrast met een nieuwe fiets en mogen zichzelf vanaf nu ambassadeur noemen van het Amerikaanse merk Strider Bikes. Foto: PR.

“Senn is een spring-in-het-veld: altijd druk en altijd bezig. Buitenspelen is zijn favoriete bezigheid en het liefst speelt hij met iets dat wielen heeft. Als hij maar hard kan gaan. En hoe kan dat beter dan met zo’n stoere loopfiets? De lente kan wat ons betreft nu niet snel genoeg beginnen”, aldus moeder Erin Ameling. 

Sander van der Heijden is de trotse vader van Olivia: “Olivia gaat nu als een dolle met een driewieler door het huis, maar is toe aan een next level met één wiel minder. Wij zijn heel benieuwd hoe snel ze went aan deze nieuwe fiets en kijken ernaar uit om haar te steunen in haar fietsproces.”

Het Amerikaanse loopfietsjesmerk Strider Bikes, dat in juni vorig jaar het Europese hoofdkwartier in Nederland vestigde, gaat deze maanden op zoek naar Strider-ambassadeurs tussen 1,5 en 4 jaar die willen leren fietsen. De terugkerende maandelijkse zoektocht heeft al plaatsgevonden in de provincies Drenthe, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zeeland. In februari gaven tientallen ouders uit Noord-Holland hun kinderen op voor het ambassadeursprogramma, waarbij de twee winnaars een gratis loopfiets en persoonlijke fietstips krijgen. Bovendien mogen ze automatisch meedoen aan de allereerste nationale Strider Cup die dit jaar wordt gehouden.

Over Strider Sports International, Inc. 
Strider creëert en inspireert toekomstige generaties fietsers door jonge kinderen vanaf 6 maanden oud hun eerste fietservaring te geven. Met de schommelfiets voor baby’s, gepatenteerde balance bikes (loopfietsen) voor peuters en kleuters en speciale fietsen voor kinderen met een beperking, heeft Strider Bikes een revolutionaire manier ontwikkeld om te leren fietsen. Uitgangspunt is het verkrijgen van (vertrouwen in) de eigen balans, waardoor kinderen al op jongere leeftijd met plezier leren fietsen. Strider Bikes, opgericht in 2007 door entrepreneur en fietsende vader Ryan McFarland, heeft wereldwijd al meer dan 2 miljoen fietsen verkocht en is verkrijgbaar in meer dan 75 landen. Voor meer informatie www.strider-bikes.nl.