Virtuele lessen en workshops met o.a. Pierre Wind deze week van start

Het Haagse Boekids heeft besloten de fysieke colleges van Boekids University dit jaar volledig virtueel aan te bieden en het aantal colleges uit te breiden. De collegereeks voor basisscholen en middelbare scholen die van 25 tot en met 29 mei in Den Haag zou plaatsvinden, komt te vervallen. In plaats daarvan kunnen kinderen de komende weken gratis virtuele lessen volgen. Zo leren zij aanstaande vrijdag van topkok Pierre Wind hoe zij 'happy drinks' kunnen maken en zijn er workshops als handlettering, Japans rekenen en sieraden maken van restafval. Voor deelname aan de workshops en virtuele lessen: www.boekids.nl.

Boekids maakt Boekids University virtueel en breidt aantal colleges uit
In verband met de Corona-maatregelen maakt de organisatie van Boekids de collegereeks Boekids University virtueel en wordt het aantal lessen en workshops uitgebreid. De virtuele lessen gaan deze week al van start.

Colleges over wat leerlingen nu bezighoudt
Directeur Ellen van Heijningen: “Nu iedereen gedwongen thuis zit, is er meer dan ooit behoefte aan interessante, leuke colleges voor leerlingen van basis- en middelbare scholen. Daarom hebben we besloten het verloop van het coronavirus niet af te wachten, maar meteen maatregelen te nemen en Boekids University te vervroegen én virtueel aan te bieden. Iedereen kan tijdens deze live-colleges actief meedoen, vragen stellen en meerkeuzevragen beantwoorden. We willen net zo lang met de wekelijkse virtuele lessen doorgaan, tot het gewone schoolleven weer op gang komt.”

De eerste virtuele colleges starten a.s. woensdag 25 maart. De colleges kunnen gevolgd worden via www.boekids.nl. Deelname is gratis. De colleges zijn naderhand via YouTube terug te zien. De virtuele klassen worden belangeloos aangeboden door Leerpodium uit Den Haag.

Les- en workshoprooster deze week

  • Woensdag 25 maart, 10.00 uur | 'Mondkapjes maken met anime-figuren' door Ellen van Heijningen van Boekids
  • Woensdag 25 maart, 16.00 uur | 'Sieraden maken met restafval' door vlogger Ami (12 jaar)
  • Donderdag 26 maart, 10.00 uur | 'Wat Bowie ons kan leren' door educatiecoördinator Zoe Reddy
  • Donderdag 26 maart, 16.00 uur | 'Erfelijkheidsleer bij kale katten' door boer en 'cattery-houder' Henri Jacobs
  • Vrijdag 27 maart 10.00 uur | 'Japans rekenen met noedelsoep' door meester Harry
  • Vrijdag 27 maart 16.00 uur | 'Happy drinks maken' door topkok Pierre Wind

Het lesrooster voor de week erna komt in de loop van de week online.

Jeugdboekentips van Haagse cultuurkanjers
Om Boekids-bezoekers en -liefhebbers aan te moedigen meer te lezen, deelt de organisatie ook dagelijks een jeugdboekentip van bekende en minder bekende Hagenaars en niet-Hagenaars. Onder andere wethouder Van Asten, kunstenaar Steven van Lummel en theatermaker Ton Meijer zullen de komende dagen hun favoriete jeugdboek aandragen als leestip in de vorm van een video.

Over Jeugdfestival Boekids
Boekids is al vanaf de eerste editie in 2003 hét toonaangevende festival dat kinderen en (jong)volwassenen stimuleert, enthousiasmeert en uitdaagt om literatuur te ontdekken. Naast Boekids wordt van 25 tot en met 29 mei 2020 Boekids University georganiseerd, een reeks interactieve colleges voor het primair en voortgezet onderwijs. Boekids University stelt vragen, biedt antwoorden en daagt uit om actief deel te nemen. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl