Actie haakt aan bij landelijke inzamelingsactie van Rode Kruis

Twee weken geleden startten Stichting Transmurale Zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn, ADO Den Haag, Smith Communicatie en Fred Zuiderwijk de inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen. De actie is een groot succes gebleken. Zo zijn er bijna 40.000 mondkapjes, meer dan 3.000 veiligheidsbrillen, zo’n 15.025 handschoentjes, ruim 75 babyfoons, enkele honderden schorten, vele liters desinfecterende handgel en desinfecterende doekjes ingeleverd. Dit alles om zorginstellingen, ziekenhuizen, huisartsen, GGZ, thuiszorg en gehandicaptenzorg extra persoonlijke bescherming te bieden. Alle beschermingsmiddelen zijn nu overgedragen aan de Veiligheidsregio Haaglanden (GHOR), die de spullen vervolgens naar de regionale zorginstellingen bracht. Vanaf vandaag brengt de GHOR alle middelen naar het landelijke inzamelpunt van het Rode Kruis. De Haagse inzamelingsactie loopt de komende tijd nog gewoon door. Kijk voor de inleverlocaties en meer informatie op www.allemondkapjesverzamelen.nl

Haagse inzamelingsactie allemondkapjesverzamelen groot succes c Studio Oostrum
Haagse inzamelingsactie #allemondkapjesverzamelen groot succes © Studio Oostrum

Vincent Roke, werkzaam bij de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio, van de Veiligheidsregio Haaglanden neemt de middelen in ontvangst van Lisette van den Heuvel, directeur Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. en Robert Medenblik, directeur van Mondial van der Velde Verhuizingen. “Initiatieven zoals #allemondkapjesverzamelen en de landelijk inzameling door het Rode kruis zijn in deze fase ongelofelijk belangrijk. Het is fantastisch dat zoveel individuen en organisaties hebben bijgedragen aan dit succes. We zijn alle bekende Hagenaars die hebben gevlogd en de bedrijven en inwoners die hebben gedoneerd heel erg dankbaar. Daarnaast ook al diegenen die onze actie hebben gedeeld via sociale media. De persoonlijk beschermingsmiddelen gaan in de komende dagen direct naar de zorginstellingen in de Haagse regio, daar waar de nood het hoogst is”, aldus de initiatiefnemers.

Over de inzamelingsactie
De actie om mondkapjes en andere hulpmiddelen in te zamelen is een initiatief van Stichting Transmurale, Mondial Van der Velde Verhuizingen, Xtra Welzijn, Smith Communicatie en ADO Den Haag. Zij zamelen hulpmiddelen in voor hulpverleners in ziekenhuizen, bij huisartsen en zorgprofessionals uit de ouderenzorg, GGZ, thuiszorg en gehandicaptenzorg.

Op www.allemondkapjesverzamelen.nl is de complete lijst van hulpmiddelen te vinden waarbij de specificaties van de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) zoveel mogelijk worden gevolgd. Voor de actie is naast de website een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen dat van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 18.00 uur te bereiken is: 070-700 00 77. Er kan ook worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.