Steuntje in de rug voor zorgverleners

Om zorgverleners een rust- en oplaadmoment te gunnen, stelt zitspecialist Prominent per direct honderd relaxstoelen ter beschikking aan alle ziekenhuizen met IC-afdelingen in Nederland. Want als één groep in onze samenleving het momenteel zwaar heeft, dan zijn het de zorgverleners wel. Met bovenmenselijke inspanning wordt letterlijk dag en nacht gewerkt om de coronacrisis te bestrijden en levens te redden. Middels een paginagrote advertentie in diverse dagbladen doet Prominent vandaag een oproep aan ziekenhuizen om de relaxstoelen aan te vragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Middels deze actie haakt het familiebedrijf uit Nunspeet aan bij de actie Mijn Hart voor de Zorg en wil op deze wijze zorgverleners een steuntje in de rug bieden.

Prominent schenkt 100 relaxstoelen aan ziekenhuizen met IC afdeling c Prominent
Prominent schenkt 100 relaxstoelen aan ziekenhuizen met IC-afdeling © Prominent

Welverdiend rust- en oplaadmoment
“Het is de hoogste tijd dat we voor onze zorgverleners gaan zorgen”, aldus Geertjan van Olst, samen met zijn broer Michiel van Olst oprichters en eigenaren van Prominent. “We hebben vanuit ons netwerk het signaal gekregen dat zorgverleners op de IC weinig pauze kunnen nemen, zonder onderbreking lange diensten draaien in een beschermend pak en vaak meerdere (nacht)diensten achter elkaar draaien. Rustmomenten zijn er voor deze zorgverleners dan ook nauwelijks en er is ook geen goede plek voor. Om die reden hebben wij vanuit Prominent besloten om alle zorgverleners op de IC-afdelingen letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug te bieden”.

Om de zorgverleners een welverdiend rust- en oplaadmoment te bieden schenkt de zitspecialist honderd comfortabele Prominent stoelen aan alle ziekenhuizen met IC-afdelingen in Nederland. Voor ieder ziekenhuis met een IC-afdeling staan twee relaxstoelen klaar. Deze worden in samenwerking met partners in de zorg, zo snel mogelijk afgeleverd. Deze relaxstoelen zijn gratis en worden onder RIVM condities afgeleverd. “Hiermee kunnen de zorgverleners echt even hun rust pakken in de pauze en vervolgens opgeladen hun goede werk hervatten”, aldus Van Olst.

Iedereen werkzaam in een ziekenhuis met IC-afdeling kan de relaxstoelen aanvragen via www.prominent.nu/hartvoordezorg. Daarnaast kan rechtstreeks worden gebeld met Marcel Melk, accountmanager bij Prominent, via 06-13134525 om direct een afspraak in te plannen voor een snelle bezorging. 

Over Prominent
Beweeglijk zitten is beter zitten, dat is de missie van Prominent. De zitspecialist vindt dat iedereen moet kunnen genieten van een rust- en oplaadmoment. Om dit doel te bereiken, werkt het bedrijf continu aan de ontwikkeling van stoelen en banken die van positie veranderen zodat je lichaam optimaal wordt ondersteund. Daardoor laden lichaam en geest zich beter op.

Prominent staat voor ultiem zitcomfort in zitmeubels met een optimale balans tussen techniek en design. En wie een missie heeft, zit zelf ook niet stil. Vanaf 1999 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van ultiem zitcomfort. Jaarlijks ervaren duizenden nieuwe klanten wat een comfortabele stoel of -bank voor hen betekent. Met ruim 40 filialen, een team adviseurs op de weg, en circa 400 mensen in dienst in Nederland en in de productie elders in de wereld, zet Prominent zich elke dag weer in om deze missie waar te maken. www.prominent.nu