Veel vragen Nederlandse bevolking over gezonde leefstijl in intelligente lockdown 

TastyBasics, genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding, start vanaf vandaag met gratis online voedingsadvies voor de gehele Nederlandse bevolking. Hiertoe heeft het Nederlandse voedingsbedrijf uit Aalden besloten nadat ze de afgelopen week veel vragen over gezonde voeding kregen toen bekend werd dat mensen met overgewicht minder weerstand hebben in de strijd tegen het Coronavirus. Ook na het Paasweekeinde, waarin uitgebreid genoten is van Paasbrunches, verwacht TastyBasics een sterke toename in het aantal vragen over een goed voedingspatroon. Om die reden zit het team van TastyBasics, bestaande uit een diëtiste en voedselexpert, vanaf nu dagelijks klaar van 9.00 – 17.00 uur online klaar om vragen te beantwoorden als: Hoe voorkom ik dat ik steeds even loop te snaaien? Welke voeding heeft mijn lichaam nu echt nodig nu ik meer thuiszit? Iedereen die persoonlijk voedingsadvies wil kan zijn/haar vraag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijgt dan gratis advies van één van de experts. TastyBasics ontwikkelt voedingsproducten zoals pasta’s, crackers, muesli en brood, op basis van onbewerkte ingrediënten zijnde groenten, fruit, noten, peulvruchten en zaden. Hierdoor zijn de producten rijk aan eiwitten, vezels en mineralen. Voor meer informatie: tastybasics.nl 

TastyBasics start met gratis online voedingsadvies door dietiste en

Realitycheck na periode van hamsteren
Marjolein Wiersma, diëtiste bij TastyBasics, is blij dat ze mensen kan helpen op weg naar een gezonde leefstijl: “Bij de start van de intelligente lockdown is men massaal gaan hamsteren. Hierbij werd vooral bewerkte voeding in huis gehaald, zoals afbakbroodjes en diepvriespizza’s. Met al deze ongezonde producten in de kast, terwijl de ophef over overgewicht in relatie met het Coronavirus uitgebreid in het nieuws kwam, merkten wij direct dat mensen tot een realitycheck kwamen en nu echt willen gaan afvallen. Wij ontvangen elke dag vragen van mensen die erg bezorgd zijn. Daarom hebben wij besloten om de bereikbaarheid van ons team uit te breiden en mensen gratis online voedingsadvies te gaan geven. Zo willen wij met TastyBasics in deze tijd mensen een hart onder de riem steken en helpen in hun zoektocht naar een gezond voedingspatroon, en dus een gezond leven!”

Iedereen die behoefte heeft aan persoonlijk advies kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een ervaren diëtiste en voedingsexpert staan vnaf nu dagelijks van 09:00 tot 17:00 uur klaar om advies te geven. Daarnaast gaat TastyBasics de komende periode mensen proactief informeren over gezonde voeding door een kijkje achter de schermen te geven van de wetenschappers en productontwikkelaars. 

Goede voeding binnen handbereik
Jan Buining, specialist gezonde voedselketens en oprichter TastyBasics, vult aan: “Onbewerkte voeding draagt bij aan het opbouwen van een algehele weerstand, meer energie en ook minder snacken. Het is onze missie om heel Nederland uitleg te geven over bewerkte voeding versus onbewerkte voeding en alle gezondheidsvoordelen. Men hoeft zich namelijk niet compleet machteloos te voelen, want ook in een sociaal isolement zijn er praktische dingen die je kan doen om je lichaam beter bestand te maken tegen virussen. Wij roepen dan ook iedereen op om gebruik te maken van het persoonlijke online advies van onze diëtiste!”

Onbewerkte voeding is voor iedereen binnen handbereik in de supermarkt. Om aan de toenemende vraag naar gezonde voeding te voldoen heeft TastyBasics dan ook besloten om vanaf mei het aantal verkooppunten van de Muesli Noten & Pitten te verdubbelen, waardoor dit product wat genomineerd is voor de Jaarprijs Goede Voeding verkrijgbaar is bij ruim 600 Albert Heijn vestigingen.

Over TastyBasics
TastyBasics is opgericht in 2017 en heeft als ambitie om het gezondste merk van Nederland te worden. Dit door onbewerkte, koolhydraatbewuste voeding te ontwikkelen. Het bedrijf onderscheidt zich met een innovatief assortiment aan producten die passen in een gezonde leefstijl, met als basis onbewerkte ingrediënten zoals groente, fruit, noten, pitten en zaden. TastyBasics staat voor minder koolhydraten en meer echte voeding. Het assortiment bestaat inmiddels uit 11 producten als brood, crackers, muesli en pasta en bewijst dat goede smaak en gezond eten prima samen gaan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aalden, Nederland. Meer informatie: www.tastybasics.nl.