Zwitsers telecombedrijf kiest toplocatie met uitstraling naar arbeidsmarkt

Het Zwitserse telecombedrijf Swisscom heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 2.892 m2 kantoorruimte verspreid over drie verdiepingen, inclusief 28 parkeerplaatsen in het World Trade Center (WTC) Rotterdam. De transactie is namens eigenaar Bouwinvest tot stand gebracht door De Mik Bedrijfshuisvesting in collegiale samenwerking met JLL. De belangen van Swisscom DevOps Center zijn in deze transactie behartigd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

John de Keijzer, VP Engineering, Swisscom AG: “In Rotterdam zochten wij naar een ideale thuisbasis voor onze software engineers en het management heeft unaniem gekozen voor WTC Rotterdam. De unieke centrale locatie, de vele faciliteiten en de modernisering van WTC passen goed bij de gewenste uitstraling van ons DevOps Center.” 

Artist Impression hoofdentree beursplein
Artist impression van WTC Rotterdam na de transformatie.

Op zoek naar talent
De Zwitserse tegenvoeter van KPN komt speciaal naar Nederland voor de IT’ers die in eigen land met moeite te vinden zijn. In juli verhuist Swisscom gefaseerd van een kantoor aan het Delftseplein naar de 16de, 17de en 18de etage van WTC Rotterdam. Uitkijkend over de hele stad timmert het bedrijf hard aan de weg om binnen de software engineering community van Europa het beste DevOps (Development & Operations) team te worden. 

Transformatie van WTC Rotterdam
“WTC Rotterdam ondergaat een unieke transformatie”, vertelt Eveline Steenbergen, Managing Director van WTC Rotterdam. “Door uitvoering van het masterplan met 20 verschillende deelplannen worden met een hoogwaardige transformatie de kantoren, het congresgedeelte en de faciliteiten in het gebouw klaargemaakt voor de toekomst.” Gelegen in het centrum van de stad is WTC Rotterdam zeer in trek als vestigingslocatie voor bedrijven. Dit is mede dankzij de grote diversiteit aan kantoorruimten (corporate- en industriële uitstraling), uitgebreide (parkeer)voorzieningen, goede bereikbaarheid en een sterk internationaal netwerk. 

Over World Trade Center Rotterdam 
World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum en middenin het Central Business District, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 82.000 m². Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders. Naast de huurmogelijkheid van state of the art kantoorruimte, staat het gebouw bekend om het hoge voorzieningenniveau, zoals een congrescenter, een Business Center (flexibele werkomgeving), parkeergarages, shops en een Art Gallery. In 2020 wordt daar een hotel met 168 kamers, een Brasserie, bedrijfsrestaurant en een gym aan toegevoegd. Er wordt intensief samengewerkt met diverse partners op het gebied van internationaal zakendoen en binnen het internationale netwerk van World Trade Centers. Meer informatie: www.wtcrotterdam.com