Haagse sportscholen, binnensportverenigingen en overige sportprofessionals kunnen vanaf vandaag terecht bij het The Hague Beach Stadium om hun trainingen en andere sportactiviteiten uit te voeren. Aangezien veel van deze sportaanbieders niet over voldoende buitenruimte beschikken of nog gesloten moeten blijven, is in nauw overleg met de gemeente Den Haag besloten dat dit ‘openlucht sportstadion’ bij de haven van Scheveningen andere sportorganisaties een locatie mag bieden tegen sterk gereduceerde tarieven. The Hague Beach Stadium, dat onder andere beschikt over een centercourt van 30 x 40 meter en opslagruimte, is geheel ingericht naar de geldende anderhalvemeter-eisen, hanteert alle benodigde hygiënemaatregelen en is verheugd dat het met deze openstelling kan bijdragen aan een vitaal Den Haag. Ga voor meer informatie naar www.beachstadium.com

Beach Stadium c W81 Photography
The Hague Beach Stadium transformeert deze zomer tot openlucht sportstadion voor Haagse sportscholen en sportverenigingen. Foto: W81 Photography.

Openluchtsporthal voor Haagse sportgemeenschap
“We zien veel partijen in de sport worstelen met de vraag hoe ze hun sportactiviteiten kunnen blijven aanbieden, terwijl wij hier enorm veel ruimte in de openlucht hebben”, aldus Rick van Oosterhout van The Hague Beach Stadium. "Wij streven naar een vitale samenleving, waarin iedereen van sport kan genieten. Daarom willen we onze locatie openstellen voor sportscholen en individuen, zodat hun lessen alsnog voortgezet kunnen worden op een volledig veilige en goed uitgeruste locatie. Grotere groepstrainingen die normaal gesproken veelal binnen plaatsvinden, zoals zumba, Les Mills, bodypump, boksen, turnen en dansen, kunnen hier probleemloos uitgevoerd worden. De openlucht, de nabijheid van de zee en bewegen op zand geven bovendien een nieuwe dimensie aan deze vormen van sport en vergroten het uithoudingsvermogen. Op basis van de maatregelen van het RIVM en het NOC*NSF en in nauw overleg met de gemeente hebben we een werkende basisinfrastructuur gemaakt, en bieden we verschillende pakketten aan om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven sporten." Dat gisteren bekend werd gemaakt dat sportscholen vanaf 1 juli hun deuren mogen openen, heeft geen invloed op het aanbod van The Hague Beach Stadium. Van Oosterhout: "Dat is natuurlijk prachtig nieuws. Haagse sportscholen en sportverenigingen zijn hier uiteraard de hele zomer welkom tegen gereduceerd tarief. Hier is alle ruimte."

Wethouder Bredemeijer: "Geniet, maar houd het veilig"
Sportwethouder Hilbert Bredemeijer is verheugd dat er beetje bij beetje meer ruimte komt voor Hagenaars om te sporten in de buitenlucht: "Bij The Hague Beach Stadium is volop gewerkt om dit samen mogelijk te maken. Het openlucht sportstadion is een unieke sportlocatie in Nederland en dé plek voor sportscholen en binnensportverenigingen om samen met hun leden weer in actie te komen. Tegen alle sportliefhebbers wil ik zeggen: geniet, maar houd het veilig en verantwoord, en houd dus die 1,5 meter afstand. Samen krijgen we het voor elkaar!”

Nodige veiligheidsmaatregelen
The Hague Beach Stadium heeft de nodige maatregelen getroffen om meerdere sporters te kunnen verwelkomen: zo zijn verschillende delen van het stadium afgezet met hekken, is er routing en signing aangebracht en is overal desinfectiemiddel aanwezig. De locatie beschikt over diverse sportmaterialen die na elke training gedesinfecteerd worden. De kleedkamers, douches en horecavoorziening van het stadium blijft vooralsnog gesloten. Via de website van The Hague Beach Stadium kunnen (binnen)sportverenigingen, fitnessaanbieders, maar ook revalidatiegroepen en buurthuizen, de locatie middels timeslots tegen een sterk gereduceerd tarief reserveren. Bij reservering ontvangen gebruikers een uitgebreide instructie voor hun deelnemers.

Terugkeer eigen sportactiviteiten
The Hague Beach Stadium biedt ook zelf sportactiviteiten aan die vanaf 1 juni weer zullen plaatsvinden. Zo wordt middels het programma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan Zee’ structureel sporten op het strand mogelijk gemaakt voor senioren, kinderen, jongeren, het bedrijfsleven en mensen uit de zorg. Dit aangepast bewegingsaanbod, dat tot stand is gekomen met samenwerkingspartners Rabobank en gemeente Den Haag, vindt onder professionele begeleiding plaats. Daarnaast starten de trainingen van De Beachvolleybalschool en kunnen individuele sporters volgens het protocol van de Nevobo volleybalvelden huren.

Over The Hague Beach Stadium
Direct aan de kust van Scheveningen bevindt zich The Hague Beach Stadium. Met zijn uitgebreide sportaanbod draagt het stadium bij aan een aantrekkelijke en vitale stad. Het stadium streeft ernaar om continu te blijven innoveren binnen de beachsport-branche, gelijkgestemden met elkaar te verbinden en bezoekers in beweging te brengen. In de nabije toekomst wil The Hague Beach Stadium zich met een permanente locatie positioneren als hét Europese kennis-, inspiratie-, en belevingscentrum voor de beachsport. Hiervoor loopt op dit moment een studie naar de haalbaarheid. Ga voor meer informatie naar www.beachstadium.com