Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van startups en het mkb naar flexibele werkplekken, heeft World Trade Center Rotterdam extra ruimte toegevoegd aan het bestaande Business Center. Bij de opening van het Business Center vijf jaar geleden ontving WTC Rotterdam naast talloze verzoeken voor grotere kantoorruimten ook al veel aanvragen voor flexibele werkruimtes, vergaderkamers en flexplekken. Die vraag is sindsdien alleen maar toegenomen. Vooral kleinere kantoren tot 85 m² zijn veel gevraagd door de mkb-ondernemers. Aan hun verzoek wordt nu gehoor gegeven. De vernieuwing en uitbreiding van het Business Center maakt onderdeel uit van het ambitieuze Masterplan van WTC Rotterdam, dat de revitalisering van het gehele complex omvat. Meer informatie: www.wtcrotterdam.com

Uitkijkend over de bruisende Coolsingel is het Business Center hét zakelijk centrum van Rotterdam voor startups en kleine bedrijven. Eenmaal aangesloten bij World Trade Center Rotterdam profiteert men direct van het enorme wereldwijde netwerk van meer dan driehonderd World Trade Centers wereldwijd.”, aldus Jeroen Redder, Manager Business Center WTC Rotterdam.

WTC rdam
Flexibele kantoorruimte in het WTC Rotterdam Business Center

WTC Rotterdam Business Rooms
De nieuwe Business Rooms bevinden zich op de derde en vierde etage van de monumentale laagbouw van WTC Rotterdam. De rooms, in grootte verschillend, zijn geschikt voor vier tot tien personen en worden volledig gemeubileerd opgeleverd. Ook zijn de kantoren voorzien van glasvezel WIFI. De flexibele contractvorm die het WTC Rotterdam Business Center biedt, maakt de kantoren zeer geschikt voor onder meer mkb-bedrijven en startups die willen groeien en op zoek zijn naar een ruimte in een dynamische, zakelijke en inspirerende omgeving midden in het centrum van Rotterdam. Bij de revitalisatie is gekeken naar het originele ontwerp van architect Staal. Door elementen uit dit ontwerp in ere te herstellen en een verantwoorde materiaalkeuze te maken doet WTC Rotterdam recht aan de monumentale waarde van het gebouw. De verduurzaming van de ruimtes maken het nieuwe gedeelte van het Business Center bovendien klaar voor de toekomst. Uiteraard wordt in verband met COVID-19 ook rekening gehouden met de anderhalvemeterrichtlijn.

Revitalisatie van WTC Rotterdam
De uitbreiding van het Business Center is onderdeel van het grote masterplan van WTC Rotterdam. Huurders worden voorzien van nog meer hoogstaande faciliteiten, waaronder een hotel, brasserie, bedrijfsrestaurant en een in-house citygym. Ook wordt momenteel gewerkt aan de vernieuwing van de hoofdentree en ondergaat het congresgedeelte een revitalisering.

Over World Trade Center Rotterdam
World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum en middenin het Central Business District, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 82.000 m². Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders. Naast de huurmogelijkheid van ‘state of the art’ kantoorruimte staat het gebouw bekend om het hoge voorzieningenniveau met onder meer een congrescenter, het WTC Rotterdam Business Center (flexibele werkomgeving), een brasserie, bedrijfsrestaurant, Koffiesalon, Art Gallery, WTC Service Store, parkeergarages en shops. Op dit moment ondergaat het gebouw een grote revitalisering en wordt hier in 2020 nog een hotel met 168 kamers en een citygym aan toegevoegd. Er wordt intensief samengewerkt met diverse partners op het gebied van internationaal zakendoen en binnen het internationale netwerk van World Trade Centers. Meer informatie: www.wtcrotterdam.com.