Bomen in Scheveningen wint volledig geldbedrag van € 30.000,- 

De indieners van het winnende plan ‘Bomen in Scheveningen’ hebben de cheque van € 30.000,- in ontvangst genomen van kersverse wethouder Anne Mulder (Financiën, Stadsontwikkeling en Stadsdeel Scheveningen) en Mendy van Veen (Stadsdeeldirecteur Scheveningen). Vier initiatiefnemers met eerder elk een eigen plan hebben de handen in één geslagen met ‘Bomen in Scheveningen’ als gezamenlijk plan om te zorgen dat er meer bomen in Scheveningen komen. “Terugkijkend zijn er 49 diverse en uiteenlopende plannen ingediend waarvan 11 plannen verkiesbaar zijn gesteld voor het verbeteren van de wijk. Er hebben maar liefst 2.829 bewoners gestemd over de verdeling van het wijkbudget van € 30.000,- waar het plan ‘Bomen in Scheveningen’ als overduidelijke winnaar uit de bus kwam. Dit komt neer op maar liefst 20% van de wijk.”, aldus Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Na vandaag gaan de winnaars samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan hun gezamenlijke plan. Voor meer informatie en uitslagen: noordelijkscheveningenbegroot.nl

Cheque Winnaars Noordelijk Scheveningen Begroot
Fotobijschrift (v.l.n.r.): Wethouder Anne Mulder overhandigt samen met stadsdeeldirecteur Mendy van Veen de cheque van € 30.000,- aan winnend plan 'Bomen op Scheveningen' van initiatiefnemers Frank van der Vorm, Pieter Taal en Irene Plugge. Initiatiefnemer Freek Kelkensberg kon helaas niet aanwezig zijn. © Arnaud Roelofsz

Grote betrokkenheid onder bewoners
In totaal zijn er 49 plannen ingediend. Bij het controleren van de haalbaarheid van deze plannen bleek dat 4 bewoners hetzelfde doel hadden: meer bomen in de wijk. Deze bewoners hebben de handen in een geslagen en besloten samen verder te gaan. Het plan om meer bomen te planten viel bij veel bewoners in de smaak. Zo kreeg het gezamenlijke initiatief maar liefst 1.507 stemmen. Wethouder Anne Mulder: “Het is belangrijk dat inwoners kunnen meedenken en meewerken om hun eigen wijk te verbeteren. Zij wonen hier, dus zij weten waar behoefte aan is. Mooi om te zien hoeveel uiteenlopende creatieve plannen er zijn ingediend. Iedereen die heeft meegedaan verdient een groot compliment en ik feliciteer de winnaars van harte met hun plan ‘Bomen op Scheveningen’. Ik verheug me erop het groene resultaat straks terug te zien op Scheveningen.”

Bomen in Noordelijk Scheveningen
De initiatiefnemers: “Wij zijn ontzettend blij verrast met deze prijs. Bomen helpen tegen klimaatverandering, temperen de temperatuur en zuiveren de lucht. Hoe leuk wordt het Belgisch Park als je daar in drie plantsoenen fruit en noten kunt plukken of een wandeling kunt maken onder statige hoge bomen aan de Groningsestraat, de Zwolsestraat of de Gevers Deynootweg. Iedereen uit Noordelijk Scheveningen die een goede plek voor een boom weet, kan contact met ons opnemen via onze facebookpagina Bomen op Scheveningen en dan gaan wij samen met de gemeente kijken wat de beste plekken zijn. Wij kijken uit naar het starten van het plaatsen in samenwerking met alle bewoners en de gemeente!”

Noordelijk Scheveningen Begroot
Alle bewoners van Noordelijk Scheveningen werden in juni verrast met € 30.000,- ter verbetering van de wijk. De gemeente heeft geld vrijgemaakt om Noordelijk Scheveningen mooier, groener, sportiever of gezelliger te maken. Hiervoor konden bewoners zelf een plan indienen en kans maken op dit bedrag om het uit te voeren. Er zijn 49 plannen ingediend en na de haalbaarheidscheck door de gemeente zijn er 11 plannen verkiesbaar gesteld. Hierna konden bewoners met hun persoonlijke stemcode het bedrag van € 30.000,- verdelen tussen één of meerdere plannen naar keuze. Met als resultaat een winnend plan, dat met waar nodig met professionele begeleiding van de gemeente, wordt uitgevoerd.