Start verdeling € 30.000,- over favoriete plannen

De 12 genomineerde plannen die kans maken op het wijkbudget van € 30.000,- voor het mooier, gezelliger, sportiever of groener maken van Duindorp zijn bekend. Aan de oproep om Duindorp te verbeteren met creatieve plannen is door bewoners massaal gehoor gegeven. Zo zijn er plannen ingediend voor een watertappunt in de Duinspeeltuin, uitbreiding van de kerstversiering in Duindorp en vlaggenmasten met Scheveningse vlaggen. Voor het opfleuren van de wijk zijn plannen ingediend voor meer groen door bomen, beplanting en het plaatsen van duurzame bloembakken aan lantarenpalen. Duindorp S.V. wil meer betekenen voor de jeugd en delen deze ambitie met Jongerenwerk Scheveningen die een veilige ontmoetingsplek willen creëren. Tot slot zijn er diverse plannen ingediend voor een veiligere wijk zoals een op- en afrit voor mindervaliden en het plaatsen van een AED in Duindorp.

Afgelopen periode zijn er in totaal 33 plannen ingediend voor het verbeteren van de wijk. Aan deze plannen zijn maar liefst 1.089 likes uitgedeeld. Na een haalbaarheidscheck van de gemeente zijn er 12 diverse en plannen geselecteerd waarop bewoners van Duindorp vanaf vandaag kunnen stemmen. Kijk voor een overzicht van alle plannen en meer informatie over Duindorp Begroot op: duindorpbegroot.nl

Gouden koffer in Duindorp c Arnaud Roelofsz

Stemmen op favoriete plannen
Iedere bewoner van 12 jaar en ouder uit Duindorp ontvangt vandaag per brief een persoonlijke stemcode. Hiermee kunnen buurtbewoners meebeslissen over de besteding van € 30.000,- aan plannen voor de wijk. Dit gebeurt door het bedrag te verdelen over één of meerdere favoriete plannen. Stemmen kan tot en met 11 december op de website van Duindorp Begroot. Op vrijdag 18 december 2020 maakt de gemeente de winnende plannen bekend tijdens de Duindorp Begroot prijsuitreiking. Dit zijn de plannen die het meest zijn gekozen door buurtbewoners en samen binnen het budget van € 30.000,- passen.