Erotiekbranche bundelt krachten om ‘sexual empowerment’ te stimuleren  

Christine le Duc, de bekende aanbiederbinnen de erotiekbranche in Nederland, lanceert vandaag het nieuwe erotische platform ‘Club le Duc’. Dit samen met 18 vrouwelijke partners, waaronder icoon Ann Summers, het grootste erotiekconcern van Engeland. Zij doen dit om de ‘sexual empowerment’ van vrouwen te stimuleren. “Dit platform geeft ons de vrijheid om alle mooie vrouwelijke initiatieven uit de erotiekbranche daadwerkelijk bij de vrouwen te krijgen, zonder dat we afhankelijk zijn van wat op social media wel / niet gepubliceerd mag worden in verband met de erotische content.”, aldus Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc. Bij ‘Club le Duc’ staat het genot van de vrouw dan ook centraal. Inspiratie komt vanuit inhoudelijke verhalen, workshops, adviezen door experts, professionals en vrouwelijk georiënteerde bedrijven uit de branche. Daarnaast worden de nieuwste erotische producten en lingerie merken besproken. ‘Club le Duc’ is een samenwerking met o.a. Ann Summers, Rouze, Sexual Healing, Vallei Vrouwen en verschillende andere experts en stichtingen. Voor meer informatie zie: www.christineleduc.nl/clubleduc/

Christine le Duc lanceert erotisch platform Club le Duc c Christine le Duc 1
Christine le Duc lanceert erotisch platform ‘Club le Duc’ © Christine le Duc

Taboe in stand gehouden door social media
Christine le Duc heeft dit platform geïnitieerd om alle interessante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van erotiek voor vrouwen een podium te geven. Als autoriteit binnen de erotiekbranche wil Christine le Duc er op deze wijze voor zorgen dat ook vrouwen een gezond en goed seksleven hebben. Door als vrouwelijk collectief nu de krachten te bundelen komt er meer aandacht voor diverse onderwerpen. Ook voor mannen is dit platform interessant, immers, zo kunnen ze leren hoe de vrouw met erotiek wil omgaan en kunnen ze haar beter ‘leren kennen’ op dit vlak. “Erotische content wordt regelmatig geblokkeerd op social media. Met een eigen platform zijn we daarin vrij, zonder discussies te krijgen. Natuurlijk hebben wij ook onze eigen waarden om het platform voor vrouwen laagdrempelig en toegankelijk te houden, maar die bepalen we liever zelf”, aldus Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc. “Daarnaast blijkt er nog steeds een hardnekkige drempel aanwezig bij veel vrouwen om een spannende aankoop te doen, omdat de branche wellicht nog steeds overkomt als pornografisch. Juist door inspiratie en verhalen van ‘echte mensen’ te delen willen we dat beeld bijstellen.” 

Van opwindende podcasts tot de vulva spiegel
Het nieuwe erotische platform ‘Club le Duc’ wordt een podium voor verschillende nieuwe, vrouwelijke initiatieven. Zoals Rouze, een platform met opwindende luisterverhalen en Sexual Healing, het bedrijf dat designproducten ontwikkelt om je lichaam beter te leren kennen en ontdekken. Verder wordt de cursus van Vallei Vrouwen belicht, die met hun methode zorgen voor meer zin in vrijen. Daarnaast geven seksuologen, psychologen en de experts van Christine le Duc tips voor een gezond seksleven en is er ruimte voor mensen die zich met ons merk verbonden voelen om hun ervaringen te delen. Elke week worden er nieuwe verhalen gepost om vrouwen te stimuleren meer met seksualiteit bezig te zijn.

Icoon Ann Summers
“Ik ben zeer trots op de samenwerking met Ann Summers, een bedrijf gerund door een vrouwelijke directie, dat dit jaar ook 50 jaar bestaat, met maar liefst 98 winkels verspreid door heel Engeland en een omzet van 110 miljoen pond. Zij weten als geen ander hoe je de erotische belevingswereld van een vrouw moet triggeren en daarom ben ik erg trots dat we hun prachtige lingerie collectie vanaf nu exclusief neerzetten via onze kanalen.”, aldus Audrey van Ham.

Jacqueline Gold, CEO van Ann Summers vult aan: “Wij willen ervoor zorgen dat de drempel voor het aankopen van draagbare en spannende lingerie voor alle vrouwen in alle maten wordt verlaagd. Met de verkoop van onze lingerie via Christine le Duc hopen we ook de Nederlandse vrouw extra in haar kracht te zetten. Wij gaan deze samenwerking met Christine le Duc graag aan omdat onze bedrijven dezelfde visie hebben”. 

CEO van Christine le Duc en initiatiefnemer Audrey van Ham c Dik Nikolai
CEO van Christine le Duc en initiatiefnemer Audrey van Ham © Dik Nikolaï 

Over Christine le Duc
Christine le Duc, opgericht in 1968, is een bekende aanbieder binnen de erotiekbranche in Nederland. De winkels en de webshop van Christine le Duc hebben een open uitstraling en de ruime keuze van een speciaalzaak in erotische artikelen. Eind 2018 is in samenwerking met Goedele Liekens de Le Duc Academy gelanceerd met verschillende workshops, tips van experts en evenementen. Het assortiment bestaat uit onder meer een uitgebreide collectie lingerie, fashion en lovetoys. De winkels kenmerken zich door de aangename omgeving met integere en deskundige medewerkers. Christine le Duc heeft een Nederlandse en een Belgische webshop en 9 vestigingen verspreid over Nederland. Ook is het assortiment verkrijgbaar bij Wehkamp, Etos en Bol.com.