Per 1 januari jl. heeft Rijvaardigheidscentrum Lelystad de Verkeersveiligheid Groep Nederland overgenomen. Met deze aankoop bouwt het rijvaardigheidscentrum haar activiteiten verder uit, waarmee Rijvaardigheidscentrum Lelystad hét instituut voor verkeersveiligheid en rijvaardigheid van Nederland wordt. De naam Verkeersveiligheid Groep Nederland blijft intact en zal door Rijvaardigheidscentrum Lelystad worden gevoerd voor alle bedrijfsmatige (online) trainingen en het ontwikkelen van een compleet verkeersbeleid voor diverse werkgevers. Verkeersveiligheid Groep Nederland en Rijvaardigheidscentrum Lelystad verzorgen op dit moment al trainingen voor zo’n 30.000 automobilisten. Dit varieert van rijvaardigheidstrainingen voor particulieren tot een openbare weg training op locatie en verkeersplannen voor werknemers van bijvoorbeeld hulp- en bezorgdiensten. Doelstelling is om zoveel mogelijk Nederlandse automobilisten bewust te maken van de gevaren op de weg en te zorgen voor meer veiligheid op de Nederlandse wegen. Voor meer informatie: www.rijvaardigheidscentrumlelystad.nl

Rijvaardigheidscentrum Lelystad neemt Verkeersveiligheid Groep Nederland
Foto: oud eigenaar van Verkeersveiligheid Groep Nederland Eric Tolboom samen met eigenaar van Rijvaardigheidscentrum Lelystad Indy Dontje © Rijvaardigheidscentrum Lelystad

Eric Tolboom, oud eigenaar van Verkeersveiligheid Groep Nederland, is blij met de overname van zijn bedrijf en zal als adviseur nauw betrokken blijven bij de doorontwikkeling en innovatie. “Met de verkoop aan de enthousiaste ondernemer Indy, is mijn missie om het verkeer veiliger te maken overgedragen aan een nieuwe generatie. De Verkeersveiligheid Groep Nederland is al jarenlang marktleider op het gebied van veilige en duurzame verkeersdeelname en krijgt, in combinatie met de moderne trainingslocatie in Lelystad, een nog sterkere positie,” aldus Tolboom.

Indy Dontje (28), eigenaar van Rijvaardigheidscentrum Lelystad en tevens professioneel autocoureur: “Ik kijk ernaar uit om het succes van de Verkeersveiligheid Groep Nederland verder uit te bouwen vanuit ons Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Met deze overname zetten wij een grote stap vooruit in onze groeiambitie. Door het combineren van onze expertise kunnen we op deze centrale plek in Nederland voortaan een hoop automobilisten nóg bewuster gaan maken van een veilige verkeersdeelname. Middels een diversiteit aan rijvaardigheids- en verkeersveiligheidstrainingen bieden wij hen daarnaast een onvergetelijke rijervaring op ons slipbanencomplex aan!”

Over Rijvaardigheidscentrum Lelystad
Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is hét instituut voor verkeersveiligheid en rijvaardigheid in Nederland. Op het slipbanencomplex kunnen particulieren terecht voor slipcursussen, opfriscursussen of lessen zuinig rijden, maar ook voor motortrainingen en Code 95 trainingen voor beroepschauffeurs. Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN) verzorgt hier vanaf 2021 diverse bedrijfsmatige trainingen, zoals schadepreventietrainingen, openbare wegtrainingen en trainingen elektrisch rijden. De online en blended programma’s van VVGN zorgen voor aanzienlijke reductie van ongevallen waarbij laagdrempelige oplossingen zijn ontwikkeld voor het begeleiden van beroepschauffeurs en het reduceren van ongevalsoorzaken.

Rijvaardigheidscentrum Lelystad is als locatie tevens zeer geschikt voor bedrijfsuitjes, introducties van nieuwe automodellen of als vergaderlocatie. Als evenementenlocatie biedt het Rijvaardigheidscentrum dan ook vele mogelijkheden, compleet met catering en een gezonde dosis adrenaline op het slipbanencomplex.