Stichting Miss IQ, Vrienden van Bambanani, Free a Girl en het Prinses Máxima Centrum maken kans op de titel

Vandaag heeft AFAS Foundation de vier finalisten bekendgemaakt die kans maken om Het Goedste Doel van 2021 te worden. Stichting Miss IQ, Vrienden van Bambanani, Free a Girl en het Prinses Máxima Centrum zijn de vier stichtingen die genomineerd zijn voor de titel die voor de derde keer wordt gegeven aan de ‘goeddoener’ die de meeste impact en indruk heeft gemaakt. De uitreiking vindt plaats op 5 oktober 2021 in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. 

Award Goedste Doel
Stichting Miss IQ, Vrienden van Bambanani, Free a Girl en het Prinses Máxima Centrum maken kans op de titel Goedste Doel 2021.Er kan nu gestemd worden. Foto: AFAS Foundation.

Over de vier genomineerden
Stichting Miss IQ verzamelt tweedehands schoolmateriaal, sportspullen en muziekinstrumenten van Nederlandse scholen en verscheept deze naar scholen op Curaçao en Aruba. De stichting heeft sinds 2013 ongeveer al zo'n 50 volle containers verscheept. Vrienden van Bambanani werkt aan de duurzame zelfredzaamheid van het onderwijs en de scholen in Zuid-Afrika. Middels het Bambanani Education Center & Hombase zijn al zo’n 1.000 leerkrachten opgeleid waardoor jaarlijks 5.000 kinderen op de Bambanani-scholen beter onderwijs ontvangen. Free a Girl gaat met het project School For Justice de strijd aan tegen seksuele uitbuiting van kinderen in India en Nepal. Slachtoffers worden opgeleid tot politieagenten, advocaten, journalisten en maatschappelijke werkers zodat zij bewustwording creëren over seksuele uitbuiting in de samenleving. Prinses Máxima Centrum heeft met het Outreach-programma de afgelopen 3 jaar in Indonesië, Malawi, Kenia en Kosovo 950 zorgprofessionals getraind met de Nederlandse behandelmethoden tegen kinderkanker om zo kinderen direct te kunnen helpen.

Goeddoeners verdienen podium
Gerben Eversdijk, directeur van AFAS Foundation: “Iedereen die eraan bijdraagt de wereld een beetje mooier te maken, verdient een podium. Daarom organiseert AFAS Foundation al voor de derde keer Het Goedste Doel. Er zijn namelijk talloze mooie projecten in het binnen- en buitenland die op grote én kleine schaal impact maken, maar nog altijd onder de radar blijven. Tijdens Het Goedste Doel zetten we de mensen achter deze mooie projecten in het zonnetje én maken we het Goedste Doel van 2021 bekend. Ook zullen we tijdens dit event onze visie delen en meer vertellen over het waarom van de AFAS Foundation.”

Het Goedste Doel is een feestelijk evenement dat op 5 oktober 2021 plaatsvindt in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. Naast het uitreiken van de prijs is er een inspirerend programma met als thema ‘Dromen realiseren’ waarin goeddoeners elkaar ontmoeten, versterken en enthousiasmeren. Samen kun je namelijk veel meer bereiken dan alleen.

Stemmen voor het Goedste Doel kan nog tot 1 oktober 17.00 uur via AFAS Foundation.