Voor het eerst twee winnaars voor Haagse sportprijs voor gehandicapten

Racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem hebben ex aequo de Wouter Duinisveld Award 2020 gewonnen. Zij ontvingen de Haagse Sportprijs voor gehandicapten vandaag in het clubhuis van tennisbanencomplex Mets Tennisbanen. Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte reikte de prijs uit aan de gelukkige winnaars. De andere genomineerde was judoka Bob Lausberg, die net als de winnaar al eerder de jeugdstimuleringsprijs won. De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) dat succesvolle Haagse sporters met een beperking in het zonnetje zet. Ga voor meer informatie over Stichting HSG naar www.stichtinghsg.nl

Winnaars WDA 2020 c Ronald Speijer
De winnaars bij elkaar (Bob Lausberg ontbreekt wegens andere verplichtingen) met v.l.n.r. Hans Willink, Hilbert Bredemeijer, Ricardo Egges, Wouter Duinisveld, Ikar Klem, Arie van der Rassel, Arie van der Rassel en Femke Hoogelander. Foto: Ronald Speijer

Niet één, maar twee winnaars
Wouter Duinisveld, de winnaar van de eerste editie en sindsdien naamgever aan deze prijs, las als juryvoorzitter het juryrapport voor. Het panel was unaniem in de uiteindelijk gekozen top 3 en koos er uiteindelijk voor om de prijs van € 1.000 voor het eerst uit te reiken aan niet één, maar twee sporters: racerunners Femke Hoogelander en Ikar Klem. Hoogelander en Klem wonnen op 20 september 2020 in Tilburg bij het Open Nederlands Kampioenschap Racerunen maar liefst álle afstanden. Daardoor sleepten zij eveneens de meerkamptitel in de wacht. Een enorm bijzondere prestatie, benadrukte Duinisveld, en daarom de verdiende winnaars van 2020.

De genomineerde judoka Bob Lausberg werd verkozen wegens zijn uitstekende prestatie bij diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij zich naast judo gaan bekwamen in sambo, fitness, luchtgeweerschieten en zitskiën. Ook in deze sporten had hij in 2020 zijn eerste podiumplekken te pakken. Bob ontving een cheque ten bedrage van € 500.

Binnen én buiten de lijnen een voetbalvoorbeeld
Sandra van Koningsbrugge, directeur van SGK, reikte een speciale prijs, een jaar lang gratis sporten, uit voor sporters met een geestelijke beperking. Deze ontving  voetballer Ricardo Egges, die onder meer gedurende 2020 in de spits stond bij het voetbalteam van SGK en zowel binnen als buiten het veld een voorbeeld is voor andere sporters met een verstandelijke beperking.

Arie van der Rassel: doorzetter en inspirator
Paradarter Arie van der Rassel werd in het zonnetje gezet met een aanmoedigingsprijs. Van der Rassel liet zich in de moeilijke coronaperiode niet tegenhouden om zijn geliefde sport uit te kunnen oefenen. Hij investeerde in elektronica en kon daardoor deelnemen aan internationale toernooien. Deze werden gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Dartsbond NDB en de World Disability Darts Association WDDA. Van der Rassel boekte – tegen de wereldtop spelend – uitstekende resultaten. Hij schopte het zelfs enkele malen tot de finale. Deze doorzetter, en winnaar van de Wouter Duinisveld Award 2017, inspireert menig ander sporter. Arie kreeg hiervoor uit handen van Hans Willink, de voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, een cheque van € 250.

Uitgestelde uitreiking
Doorgaans vindt de uitreiking van de Wouter Duinisveld Award in het begin van het jaar plaats, maar in verband met de coronapandemie werd de bekendmaking en overhandiging van de prijs uitgesteld tot december. Door het grote gebrek aan officiële sportwedstrijden voor volwassenen zijn de prijzen dit jaar naar jeugdsporters gegaan die een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten. De winnaars en genomineerden vertegenwoordigen alle Haagse sporters met een handicap.