Ploggend zwerfafval rapen tijdens de BE-KIND Cleanup Runs in Rotterdam, Amsterdam of Utrecht

Tijdens de 20e editie van de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart 2022 organiseert Mars de BE-KIND Cleanup Runs in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Onder leiding van een trainer wordt er al ploggend zwerfafval opgeruimd. Inwoners worden opgeroepen om deel te nemen om er samen voor te zorgen dat Nederland zwerfafvalvrij wordt. Ook de medewerkers van Mars steken de handen uit de mouwen. Mars heeft als doel om ervoor te zorgen dat alle verpakkingen van het bedrijf herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn en wil met het organiseren van de BE-KIND Cleanup Runs zorgen voor bewustwording om zwerfafval onaanvaardbaar te maken. Voor het aanmelden en meer informatie over de actie zie: www.nederlandschoon.nl

BE KIND Cleanup Run c BE KIND
Ploggend zwerfafval rapen tijdens de BE-KIND Cleanup Runs © BE-KIND

Elke verpakking telt
“We kijken voortdurend hoe we minder verpakkingsmateriaal kunnen gebruiken. Daarnaast herontwerpen we onze verpakkingen voor circulariteit en investeren we in nieuwe recyclingmethoden”, aldus Roel Govers van Mars. “Dit sluit mooi aan bij het thema van de Landelijke Opschoondag van dit jaar: Elke verpakking telt. We willen bewustwording creëren bij onze medewerkers en consumenten rondom zwerfafval en sporen aan daar hun rol in te pakken, want alleen samen kunnen we impact maken. Zichtbaar schoonhouden werkt voor een schoner Nederland. Met het organiseren van de BE-KIND Cleanup Runs hopen wij voorbijgangers te inspireren om ook aan de slag te gaan. Ploggen maakt daarnaast niet alleen je work-out intensiever, maar ook de wereld een stukje mooier, een win-winsituatie wat mij betreft.”

Samen bereiken we meer
Helene van Zutphen, directeur van Nederland Schoon is blij met de deelname van Mars aan de Landelijke Opschoondag: “Wij zetten ons in om te zorgen dat nieuw zwerfafval wordt voorkomen en bestaand zwerfafval wordt opgeruimd. Dit doen we door met vele partijen samen te werken, zo ook met Mars. Ik ben erg trots dat zij deze samenwerking aan willen gaan en zich hard maken voor een zwerfafvalvrij Nederland. Daarnaast vind ik het goed om te zien dat alle partners extra stappen zetten tijdens de Landelijke Opschoondag, door middel van het organiseren van opschoonacties met als mooi voorbeeld de BE-KIND Cleanup Runs. De grote belangstelling van partners om zich te committeren aan de Landelijke Opschoondag draagt enorm bij aan de bewustwording rond het thema zwerfafval, want alleen samen bereiken we meer.”

Het gehele jaar door opschonen
BE-KIND zorgt voor tasjes, handschoenen en proteïnerepen voor tijdens de Cleanup Runs. Mocht men niet in de buurt van een BE-KIND Cleanup Run wonen, dan wordt er geënthousiasmeerd om zelf een Cleanup Run te organiseren met familie, vrienden en buren. De medewerkers van Mars  stropen ook hun mouwen op en zullen in Amsterdam (14 maart), Den Bosch (16 maart) en Veghel (18 maart) zwerfafval opruimen. Er staan voor het komende jaar meerdere opruimacties vanuit BE-KIND gepland, zo ook tijdens de Landelijke Opschoondag. Hiermee wil Mars benadrukken dat het van belang is om niet één dag, maar het gehele jaar door op te schonen. 

Programma

BE-KIND Cleanup Run Amsterdam
Tijd: 11:00 tot 12:00 uur
Startpunt: Back Food - Ceintuurbaan 344

BE-KIND Cleanup Run Rotterdam
Tijd: 13:00 tot 14:00 uur
Startpunt: Harvest - Proveniersstraat 36-A

BE-KIND Cleanup Run Utrecht
Tijd: 15:00 tot 16:00 uur
Startpunt: Waku Waku - Vredenburg 28

Stukken zwerfafval tellen
Via de website www.nederlandschoon.nl kan een actie namens een van de partnerbedrijven aangemaakt worden. Op de kaart met opschoonacties is dan ook precies te zien welke acties bij welke organisatie horen. Ook worden deelnemers gevraagd zwerfafval te registreren met de Litterati-app. Achteraf wordt gedeeld hoeveel stukken zwerfafval van welk merk is gevonden. Op basis van die gegevens, gaan deelnemende producenten aanpakken definiëren en actief een vervolg geven aan de Landelijke Opschoondag. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden als partner van Nederland Schoon. Lees hierover meer op www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/partners/.

Over Nederland Schoon
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. Nederland Schoon werkt daarom al 30 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Dit jaar wordt voor de 20e keer de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl

Over Mars
Mars Nederland is onderdeel van het in 1911 opgerichte familiebedrijf Mars, Incorporated. Mars is in Nederland actief in Veghel met de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld en merken als M&M’S®, SNICKERS®, TWIX®, FREEDENT® en BE-KIND™ maar ook PEDIGREE®, WHISKAS®, ROYAL CANIN®, SUZI WAN® en BEN'S ORIGINAL®. In Oud-Beijerland worden -in de grootste sauzenfabriek ter wereld- de sauzen van deze laatste twee merken geproduceerd. Vanuit Veghel verkopen we niet alleen onze producten aan onze Nederlandse klanten, maar laten we ook internationale reizigers glimlachen door ervoor te zorgen dat onze merken in reiswinkels over de hele wereld terug te vinden zijn.

Wij geloven dat de manier waarop we vandaag zakendoen, de wereld van morgen bepaalt. Onze ambities moeten worden ingekleurd met de acties van meer dan 125.000 Associates in 80 landen. Geleid door Five Principles leveren zij kwaliteit, rekening houdend met maatschappelijke belangen en thema’s (zoals nutritiele waarde en verantwoorde marketing). De komende jaren investeren we 1 miljard dollar om Sustainable in a Generation te worden en een extra miljard in duurzame cacao. Kijk voor meer informatie op: www.mars.nl