Vier dagen vol lezingen, theatervoorstellingen en optredens van o.a. Donnie, Roosbeef, De Kraaien en KinderKees

Van 19 tot en met 22 mei wordt voor de 19e keer Boekids georganiseerd. Het Haagse literaire jeugdfestival bestaat deze editie uit twee onderdelen: Boekids Festival en Boektalk (voorheen Boekids University). Dit jaar is het thema: ‘Wonderland’. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zaterdag 21 en zondag 22 mei tijdens Boekids Festival deelnemen aan een literair, muzikaal en theatraal programma in PIP Den Haag op Bink36. Naast optredens van onder andere Donnie en De Kraaien worden kinderen voorgelezen door Roosbeef en zijn er allerlei workshops. Op donderdag 19 en 20 mei wordt de Centrale Bibliotheek met Boektalk omgetoverd tot een literaire campus met interactieve debatten voor jong en oud. Zo vertelt Gideon Karting vanuit 20 jaar ervaring bij MOJO Concerts (gewerkt met wereldsterren als Lady Gaga en OneDirection) over het starten van een succesvolle carrière in de muziekindustrie. En demonstreert Maria Genova van ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ hoe je identiteit gestolen kan worden. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Ga voor het volledige programma en tickets naar: https://boekids.nl/.

Aadje Piraatje c Anneke Ruys
Aadje Piraatje tijdens Boekids Festival © Anneke Ruys

Jeugdfestival Boekids tovert Den Haag om tot literair wonderland
Ellen van Heijningen, directeur van Boekids kijkt uit naar de editie van dit jaar: Na twee afgelaste edities wegens de scherpe coronamaatregelen vinden wij het geweldig dat Boekids Festival en Boektalk dit jaar weer doorgaan in Den Haag. Wij brengen kinderen en jongeren op een interactieve en eigenzinnige manier in contact met literatuur en laten zien hoe waardevol lezen is. We hebben met ons team hard gewerkt aan de line-up en zijn trots dat grote namen zoals Kinderkees, Donnie en De Kraaien zich aan Boekids verbinden. Tijdens Boekids kun je popcorn maken, je haren laten knippen, koekjes bakken en dansen met konijnen. Jong en oud worden deze editie werkelijk ondergedompeld in het literaire wonderland!”

imageimage
Op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei vindt Boekids Festival plaats in PIP Den Haag op Bink36. Het jeugdfestival wordt voorafgegaan aan Boektalk op 19 en 20 mei in de Centrale Bibliotheek Den Haag. © Fred Ernst

Tickets
Ellen vervolgt: “De kaartverkoop is gestart en wees er snel bij. De tickets gaan snel dit jaar!" Ga voor de kaartverkoop naar https://literairfestivalboekids.stager.nl/web/tickets.

Boektalk
Datum: donderdag 19 en vrijdag 20 mei
Locatie: Centrale Bibliotheek Den Haag
Openingstijden: 19:00 - 21:30 uur
Tickets: verkrijgbaar vanaf €5 (€2,50 korting voor leden van de Bibliotheek)

Boekids Festival
Datum: zaterdag 21 en zondag 22 mei
Locatie: PIP Den Haag op Bink36
Openingstijden: 12:00 - 18:00 uur
Tickets: verkrijgbaar vanaf €15 

Over Boekids
Boekids is al vanaf de eerste editie in 2003 hét toonaangevende festival dat kinderen en (jong)volwassenen met diverse achtergronden in contact brengt met (jeugd)literatuur, hen laten beleven hoe leuk en waardevol lezen is en hen stimuleren om actief met taal bezig te zijn. Het festival vergroot het plezier in lezen, boeken, verhalen en alles wat met taal te maken heeft. Naast Boekids Festival wordt Boektalk georganiseerd, een reeks interactieve debatten voor iedereen die Boekids Festival is ontgroeid. Boektalk stelt vragen, biedt antwoorden en daagt uit om actief deel te nemen. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl