Wereldwijde digitalisering in hoger onderwijs centraal tijdens driedaags congres 

Op maandag 30 mei, dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni vindt in de Van Nelle Fabriek Rotterdam het grootste kenniscongres voor pioniers in het hoger onderwijs plaats: de Educational Pioneers and Innovators Conference. Onderwijsvernieuwers van over de hele wereld komen bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van de digitale transformatie in het hoger onderwijs. EPIC bevat een stevig sprekersprogramma, diepgaande kennissessies en een demolab met showcases. Op het programma staan onder andere keynotes van Adam Finkelstein (Associate Director, Learning Environments aan McGill University), Dirk van Damme (Belgisch pedagoog) en Farshida Zafar (Director van ErasmusX). Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf zal EPIC openen. EPIC wordt georganiseerd door Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Geïnteresseerden die benieuwd zijn naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs en kennis willen uitwisselen met experts kunnen vanaf nu tickets kopen via www.epic-conference.nl

EPIC in Van Nelle Fabriek Rotterdam
Foto: EPIC vindt plaats in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam

Nederland op de kaart als digitale onderwijsinnovator
Niet eerder vond er in Nederland een internationaal driedaags congres plaats waar honderden onderwijsprofessionals binnen het centrale thema digitale transitie kennis en ervaringen delen. Tijdens EPIC laat Nederland als voorloper zien waar uitdagingen en kansen liggen voor digitalisering in het hoger onderwijs. Het congres biedt extra handvatten aan onder andere onderwijsvernieuwers, beleidsadviseurs bij ministeries, koepelorganisaties en hoger onderwijsinstellingen en andere geïnteresseerden om een goede weg te vinden in de digitale transitie van het hoger onderwijs. 

Het nationaal en internationaal sprekersprogramma in de vorm van keynotes, workshops en discussies worden in zes tracks aangeboden:

1.      Driving sustainable change in higher education
2.      Enhancing digital skills
3.      Making education more flexible
4.      Towards digital (open) educational resources
5.      Safe and reliable use of learning analytics
6.      Technology-enhanced education

Over het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT
De digitale transitie in het hoger onderwijs is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Meer dan ooit is het van belang inzichtelijk te maken hoe het hoger onderwijs slim en zorgvuldig kan inspelen op digitalisering. Om deze reden in 2019 het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gestart waarin 39 hogescholen en universiteiten op 10 thema’s samenwerken aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. In 2021 presenteerde het Versnellingsplan de Transitieagenda Leren Digitaliseren. Tijdens EPIC worden de uitkomsten van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT gedeeld met de aanwezigen. 

EPIC
Datum: Maandag 30 mei, dinsdag 31 mei en woensdag 1 juni 2022
Locatie: Van Nelle Fabriek Rotterdam
Openingstijden: 09:00 tot 17:30 uur (en woensdag tot 14:00 uur)
Tickets: € 255 (online access) tot en met € 725 (full conference tickets)
Aanmelden via: www.epic-conference.nl