62e editie brengt Zuidoost-Azië naar de Indische hoofdstad van de wereld

De 62e editie van het de Tong Tong Fair vindt dit jaar plaats van 1 t/m 11 september. Traditiegetrouw is het Haagse Malieveld weer het decor voor het 11-daagse evenement, dat voelt als een ontdekkingsreis naar Zuidoost-Azië. In de iconische tenten kunnen bezoekers genieten van de Indische cultuur (een eeuwenoude mix van Oost en West) en culturen uit Zuidoost-Azië, meegebracht door tientallen artiesten en standhouders. Alle dagen zijn er dans- en muziekvoorstellingen, tentoonstellingen, boekpresentaties, interviews, kookdemonstraties en uiteraard volop proeverijen uit diverse Indonesische streekkeukens. O.a. Marion Bloem, Adriaan van Dis, Dido Michielsen, Crazy Rockers, JazzmasterMania, Nita Aartsen, Francis Kuijk en Vanja van der Leeden zijn de eerste namen op het programma. Toegangskaarten voor de Tong Tong Fair zijn dit jaar op datum. Zie voor meer informatie en kaarten voor de Tong Tong Fair: https://tongtongfair.nl.

JONGE 1
Jonge koks volgens oma’s recept in het Kooktheater van de Tong Tong Fair © Tong Tong Fair

Op staycation naar Zuidoost-Azië in Den Haag
Na twee afgelaste edities vanwege corona zijn wij blij en opgelucht dat tijdens deze 62e editie Indische bezoekers van alle leeftijden en liefhebbers van de Zuidoost-Aziatische culturen elkaar weer kunnen ontmoeten”, aldus Siem Boon, directeur van Tong Tong Fair. “De ‘live’ ontmoetingen op de Tong Tong Fair geven een speciaal gevoel dat niet uit te leggen valt en niet online te vinden is. Ons lange bestaan voegt een historische dimensie toe; (achter)kleinkinderen volgen in de voetsporen van (over)grootouders! Dat vinden we zo bijzonder. Ik vind het mooi om te zien dat jong van oud wil leren en vice versa. Mensen die dit jaar niet op vakantie gaan, kunnen alsnog op vakantie naar Zuidoost-Azië tijdens hun staycation in Den Haag: de Indische hoofdstad van de wereld. De ruime deelname van artiesten en standhouders uit Zuidoost-Azië, met name Indonesië, maakt de Tong Tong Fair uniek en ik hoop dat velen er net als ik weer naar uitkijken.” 

imageimage
Foto links: Eetwijk Tong Tong Fair © Tong Tong Fair 
Foto rechts: Moderne Aziatische dans op de Tong Tong Fair © Tong Tong Fair 

Over Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.