Histokart Nederland viert 25-jarig jubileum bij Kartbaan Strijen op 10 en 11 september

Precies een week na de Formule 1 op Zandvoort is er een ander mooi race event in Nederland voor de liefhebbers. Histokart Nederland viert namelijk op 10 en 11 september haar 25-jarig jubileum met een groot internationaal kartevenement op Kartbaan Strijen. Maar liefst 70 deelnemers vanuit diverse landen komen op 10 en 11 september samen om demonstraties te geven met historische karts van tussen 1958 en 1988. Tijdens dit feestelijke weekend wordt er in drie verschillende klasses met de histokarts geracet. Onder andere wereldkampioen karting Peter de Bruin zal tijdens dit jubileum aanwezig zijn. De vereniging Histokart Nederland is 25 jaar geleden opgericht door enthousiaste Histokarters, die samen de historie van de kartsport in Nederland levend willen houden. Voor meer informatie en het volledige programma zie: https://www.facebook.com/Histokart. Het evenement is gratis te bezoeken.

image
Histokart Nederland viert 25-jarig jubileum bij Kartbaan Strijen op 10 en 11 september © Histokart Nederland

Weekend vol met historische kartplezier
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Histokart Nederland komen 70 deelnemers uit de Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië samen op Kartbaan Strijen. Het jubileum wordt gevierd met een tweedaags programma, met oa demo rijden en diverse races met historische karts. Alle karts komen voort uit de jaren tussen 1958 en 1988. Arthur Vogelezang, voorzitter Histokart Nederland vertelt: “Na 25 jaar is de vereniging, aangesloten bij de KNAF, in het bezit van 300 prachtige karts en skelters van allerlei soorten, maten en jaartallen. Jaarlijks worden aan dit aantal nog interessante exemplaren toegevoegd. Kartliefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens ons tweedaags evenement om de Histokarts te komen bewonderen.”

imageimage
Histokart Nederland viert 25-jarig jubileum bij Kartbaan Strijen op 10 en 11 september © Histokart Nederland

Over Histokart Nederland
Histokarters beleven plezier aan het in ere houden van historische karts en skelters, zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat. Ze rijden, sleutelen, verzamelen documentatie, restaureren karts en bijbehorende motoren en helpen elkaar om samen de historie van de kartsport in Nederland levend te houden. Het rijden doen ze op kartcircuits en blijft beperkt tot het geven van demonstraties.