Korff de Gidts Makelaardij sluit 100-jarig jubileum af met grote donatie aan Straat Consulaat

Haags familiebedrijf Korff de Gidts sluit haar 100-jarig jubileum af door 100 tenten met slaapzakken te doneren aan het Straat Consulaat. De afgelopen periode is het aantal aanvragen voor tenten en slaapzakken aan het adres van het Straat Consulaat fors gestegen. Reden genoeg voor Korff de Gidts Makelaardij om in het kader van het jubileumjaar hun steentje bij te dragen. Onder het genot van een ontbijt voor klanten en relaties, nam vanmorgendirecteur van het Straat Consulaat, Marlies Filbri, samen met haar team symbolisch de tenten met slaapzakken in ontvangst voor dakloze mensen in Den Haag die niet terecht kunnen in de opvang. Haags familiebedrijf Korff de Gidts Makelaardij vierde dit jaar haar 100-jarig jubileum waarbij er het gehele jaar acties werden gehouden voor zowel inwoners van Den Haag als klanten en relaties. Het makelaarskantoor is gevestigd aan de Van Boetzelaerlaan waarbij kleinzoon Wim Korff de Gidts inmiddels als derde generatie al ruim 34 jaar aan het roer staat. Meer informatie via: www.korffdegidts.nl

Wim en Sandra Korff de Gidts overhandigen de cheque aan het team van het Straat Consulaat c Frank van der Burg
Wim en Sandra Korff de Gidts overhandigen de cheque aan het team van het Straat Consulaat © Frank van der Burg

Iets goeds doen voor de stad Den Haag
Met de winter in aantocht, wilde het team van Korff de Gidts Makelaardij graag iets goeds doen voor de stad Den Haag. Toen zij hoorde over het nieuws dat het Straat Consulaat tenten en slaapzakken uitdeelt aan dakloze mensen omdat niet iedereen in de stad toegang krijgt tot opvang, was de keuze snel gemaakt. Sinds mei dit jaar doneerde Korff de Gidts Makelaardij voor iedere aan- en verkoop een tent met slaapzak voor het Straat Consulaat. Met een knaller van een donatie sluiten zij dan ook het jubileumjaar af. Wim Korff de Gidts, vertelt: “We zijn blij dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat we zo’n mooi aantal aan tenten en slaapzakken kunnen doneren. De tenten en slaapzakken bieden helaas geen oplossing voor het probleem van dakloosheid, maar het biedt wel een uitkomst voor de mensen die de nacht noodgedwongen buiten moeten doorbrengen en het kan de nachten voor dakloze mensen iets verlichten. We vonden het een feest om het afgelopen jaar zoveel mensen blij te maken met de prijzen die we weggaven en de acties de we organiseerden. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de volgende 100 jaar!”

Marlies Filbri, directeur van het Straat Consulaat, vult aan: “In Den Haag zijn er tussen de 4.000 en 5.000 mensen die zich jaarlijks melden bij het daklozenloket van de gemeente voor hulp. Door onvoldoende opvangplekken en het uitsluiten van grote groepen mensen van opvang zijn er helaas mensen die toch de nacht in Den Haag op straat moeten doorbrengen. Een mooie donatie als die van Korff de Gidts Makelaardij helpt ons enorm om deze dakloze mensen te helpen, want niemand zou op straat moeten leven. Wij zijn heel blij als ondernemers in Den Haag zich inzetten voor inwoners van Den Haag die het moeilijk hebben en vaak juist worden genegeerd. Wij zijn daarom vereerd dat Korff de Gidts Makelaardij zich in het jubileumjaar juist voor dakloze mensen in wilde zetten. Namens iedereen van het Straat Consulaat en de dakloze mensen: heel erg bedankt.” 

Terugblik op een bijzonder jubileumjaar
Om het jubileumjaar te vieren, werden er gedurende het jaar sympathieke acties georganiseerd voor o.a. cliënten, bezichtigers, buren, bewoners van het Statenkwartier en Haagse sporters. Burgemeester Jan van Zanen trapte het jubileumjaar af door als eerste aan het Rad van Fortuin te draaien. Het Rad werd het hele jaar door ingezet waarbij iedereen die in de maand voorafgaand aan de draaidag een afspraak had, kans maakte op een prijs.  

Als cadeau voor het Statenkwartier maakte Edwin van der Kleij aan de zijgevel het kantoor een muurschildering in Art-Nouveau stijl. Verder werd er een reünie georganiseerd voor oud-collega’s die in de afgelopen eeuw een bijdrage geleverd hebben aan het succes Korff de Gidts Makelaardij en werden alle leden van HAAG Atletiek, één van de grootste sportverenigingen in Den Haag, verrast met een cadeautje: een oranje bidon. Andere hoogtepunten waren dat iedereen die op huisnummer 100 woonde een chocoladevignet kreeg en bezoekers van de “Fred” werden verrast met een gratis kopje koffie van Coffee on Wheels.  

imageimage
Foto links: het team Korff de Gidts voor de muurschildering op het kantoor. Foto rechts: bidons voor Haag Atletiek © Korff de Gidts

Over Korff de Gidts Makelaardij
Korff de Gidts is een Haagse Makelaardij en gespecialiseerd in dienstverlening bij aankoop en verkoop van bestaande bouw en verkoop van nieuwbouw. Het team bestaat uit drie makelaars, waarvan twee gecertificeerde taxateurs. Daarnaast is er een marketingdeskundige werkzaam en zijn er drie ervaren office-managers. De hoge klantbeoordeling op www.funda.nl (9,6) en de tevreden klanten zijn de drijfveren voor het Korff de Gidts team om zich iedere dag tot het uiterste in te zetten. Kenmerkend voor Korff de Gidts is dat ze actief zijn in alle segmenten in Den Haag en omgeving. In het jubileumjaar is er een nieuwe website gelanceerd waarbij er is gekozen voor een verrassende vormgeving met een duidelijke structuur en overzichtelijk aanbod. Hiermee toont Korff de Gidts aan dé makelaar te zijn die blijft verrassen, ook de komende 100 jaar.