Kartliefhebbers genieten van adrenalinekick en competitie tijdens online en offline race

Afgelopen zaterdag vond bij Kartcentrum Zwolle de Grand Prix van Zwolle plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement kwamen 70 kartcoureurs uit heel Nederland tegen elkaar racen om de felbegeerde overwinning. Door de vele animo is er op het laatste moment besloten om nog een extra categorie toe te voegen. Nieuw dit jaar was een online component dat was toegevoegd aan de race. De startopstelling van de race werd namelijk bepaald door de kwalificatie die werd gereden op de simulatoren van Racesquare Zwolle. De race werd vervolgens in vier categorieën voortgezet op het circuit van Kartcentrum Zwolle. Na afloop van de rijdersparade werden de karttalenten bekroond met een medaille. Voor meer informatie zie: www.kartcentrumzwolle.nl.

imageimage
Grand Prix van Zwolle op Kartcentrum Zwolle trapt Formule 1-seizoen af © Thomas Bakker

Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Zwolle, was zeer tevreden met het verloop van de Grand Prix van Zwolle: "We zijn ontzettend blij met het grote aantal deelnemers en het enthousiasme van het publiek die aanwezig was. Vanwege de vele inschrijvingen hebben we zelfs op het laatste moment nog de categorie 3e huurkartklasse (F3) toegevoegd aan het programma. Dit geeft maar weer aan hoe de Formule 1-koorts opnieuw heerst in Nederland!”

Virtuele race experience
Door de samenwerking die Kartcentrum Zwolle heeft met het onlangs geopende Racesquare in Zwolle gingen de coureurs eerst een simulatie race rijden op het circuit van Bahrein. Hetzelfde circuit waar afgelopen weekend Max Verstappen en zijn concurrenten het Formule 1-seizoen hebben afgetrapt. Tegenwoordig trainen de Formule 1-coureurs steeds vaker op een simulator. Reden genoeg voor Kartcentrum Zwolle en Racesquare Zwolle om de handen ineen te slaan. Snoek vervolgd: “Het rijden op een simulator vergt weer andere vaardigheden dan het rijden in een kart op een buitenbaan. Hierdoor werden de karttalenten die al goed op het circuit konden rijden ook ineens op de proef gesteld.”

GP van Zwolle online bij Racesquare Zwolle 2 1
Racesquare Zwolle © Thomas Bakker

De opstap naar professionele racecarrière
We zien dat karttalenten hun carrière vaak beginnen op een buitenbaan, want echt karten doe je buiten. Het is geweldig om te zien hoe de coureurs zich blijven ontwikkelen en we zijn blij dat we een rol kunnen spelen in hun opstap naar een professionele racecarrière. Het was dan ook een dag vol snelheid, spanning en sensatie. Met de enorme belangtelling die de Grand Prix van Zwolle heeft gegenereerd kijken wij alvast uit naar de volgende races!”, aldus Christian Snoek.

imageimage
Kartcentrum Zwolle © Thomas Bakker

Overzicht racewinnaars per categorie
In de categorie huurkart F1 ging de overwinning naar Joris Croezen uit Apeldoorn. In de categorie huurkart F2 was het Danny de Boer uit Meppel die er met de winst vandoor ging. Laura Dirven uit Rucphen veroverde de nummer één positie in de huurkarts F3-klasse. Bij de kinderkart klasse was Thijs Goossen die de eerste plaats wist te behalen.

Huurkart F1
1. Joris Croezen
2. Damon Veldink
3. Joeri Bechtold

Huurkart F2
1. Danny de Boer
2. Maarten van Hoorn
3. Ricardo Brink

Huurkart F3
1. Laura Dirven
2. Tijs Aelbers
3. Jacco T Lam

Kinderkart klasse
1. Thijs Goossen
2. Floris Meijer
3. Keano Rijp

Over Kartcentrum Zwolle 
Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) Is een outdoor kartbaan gelegen aan de Heinoseweg 10B. Onlangs is het complex geheel opgeknapt en is er fors geïnvesteerd in nieuwe huurkarts, tijdwaarneming, kerbstones en natuurlijk echte F1-startlampen. De kartbaan wordt door vele enthousiaste race liefhebbers bezocht die eenvoudig een kart kunnen huren. Ook voor kinderfeestjes, bedrijfsfeesten etc. is dit een ideale plek. www.kartcentrumzwolle.nl