NK Karten 4-takt in Eindhoven vol ambitieuze opvolgers van Max Verstappen.

In de Formule 1 had Max Verstappen gisteren weer pech, maar op circuit de Lansard in Eindhoven waren er voor zijn mogelijke opvolgers wel successen. De allerjongste karttalenten van het land kwamen zondag 25 juni in actie tijdens de vierde ronde van NK Karten 4-takt; daar waar het voor de Verstappens van de toekomst allemaal begint. Zo was de 9-jarige Tim Gerhards uit Amsterdam de snelste in de klasse ‘Parolin Rocky’ en de 10-jarige Max Knapen uit Deurne in de Cadet-klasse. Wouter Jansen (14) uit Ulft was de beste in de RK1-klasse. Voor zijn opvallend goede prestaties van dit weekend kreeg hij tevens één van de twee Pittalk Awards van autosport-magazine Start84. De andere Pittalk Award ging naar Wout Hoffmans (10) uit Boxmeer, die uitkomt in de Cadet-klasse.

De racedag in Eindhoven begon gisteren met een rijdersparade waar de ongeveer 100 coureurs aan het publiek werden voorgesteld. Naast de races van de verschillende leeftijdsklassen, was er een speciale Super Rookie Demonstratie van een aantal héle jonge coureurs (+/- 6 jaar). Zij zijn nog te jong om mee te doen aan het NK, maar tijdens deze demo konden ze alvast proeven aan de sfeer. De kartsport wordt gezien als de kraamkamer van de F1, en het NK 4-Takt is het beginpunt voor jonge talenten die hun eerste stappen in de kartspot zetten.

NK Karten 4-Takt is vertederend

Dit raceweekend was vanwege de wisselende weersomstandigheden erg uitdagend voor de coureurs én de monteurs. Maar ze hebben het allemaal fantastisch en weer bijzonder sportief gedaan! Ook de Super Rookie Demo was een hoogtepunt; het is zo vertederend om die kleintjes te zien rondrijden. Ze kwamen vol adrenaline en met de mooiste verhalen terug het paddock op!

(trotse) Gaby van den Burgt, Chrono Karting

Dagwinnaars ronde 4 NK 4-takt op 25 juni 2017

CadetMax KnapenDeurne5-4-2007
Parolin RockyTim GerhardsAmsterdam07-07-2007
WF B&SBas BesemerUtrecht 
Parolin RK1Bart SommerAlkmaar05-02-2002
RK1Wouter JansenUlft29-04-2003
WankelBjorn BourgonjonZomergem (BE)15-09-1982

De rijdersparade voorafgaand aan de 4e raceronde van het NK Karten 4-takt. Foto: Michael Melis

Over Chrono en het Nederlands Kampioenschap Karten

In Nederland organiseert Chrono Karting elk jaar de officiële Nederlandse Kampioenschappen voor de 4-takt en 2-taktklassen. Zo’n 150 coureurs (gemiddeld per race) gaan hierbij met elkaar de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen Karten, het officiële erkende kampioenschap door de KNAF. Deze NK races vinden plaats op de grote outdoor kartbanen in Eindhoven, Berghem, Genk (België), Spa Francorchamps (België) en Kerpen (Duitsland). Met Max in de Formule 1 is de kartsport in Nederland enorm populair geworden. De drie KNAF-erkende outdoor kartscholen zitten vol, waar jaarlijks zo’n 120 kinderen hun kartexamen halen. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 400 kartlicentiehouders (van 7–70 jaar), die in binnen- en buitenland meedoen aan tal van outdoor kartwedstrijden. Meer informatie: www.chrono.nl