Stationsgebieden Oldenzaal en Amsterdam Zuid op tweede en derde plek geëindigd

Het stationsgebied Rotterdam Centraal heeft de verkiezing ‘Schoonste Stationsgebied 2016’ gewonnen en mag zich een jaar lang ‘Schoonste Stationsgebied van Nederland’ noemen. Rotterdam Centraal heeft de overwinning voornamelijk te danken aan de inrichting en uitstraling van het voorplein, onderhoud en zeer weinig zwerfafval. Hiermee is een opvolger gevonden voor Station Breda, dat vorig jaar de felbegeerde titel kreeg maar dit jaar buiten de prijzen viel. Stationsgebied Oldenzaal en Amsterdam Zuid zijn dit jaar op de tweede en derde plek geëindigd. Oldenzaal scoort goed op onderhoud van zowel het voorplein als de afvalbakken. Ook is er geen vandalisme in het stationsgebied. Stationsgebied Amsterdam Zuid heeft de derde plek met name te danken aan onderhoud en beheer. Het gebied bevat voldoende afvalbakken en deze zijn goed vindbaar. Aan de verkiezing deden 60 stationsgebieden mee.

Rotterdam Centraal is weer in de prijzen gevallen! Nu als schoonste stationsgebied van Nederland. Ik ben heel trots dat we dit in Rotterdam voor elkaar hebben gekregen. Elke dag komen er 110.000 reizigers en bezoekers door het station. Knappe prestatie van onze mensen van Stadsbeheer! Hulde!

Joost Eerdmans, wethouder Buitenruimte Rotterdam

Schoonste Stationsgebied van Nederland 2016

Jaarlijks organiseert Stichting Nederland Schoon de Schoonste Stationsgebied Verkiezing. Stationsgebied Rotterdam Centraal is uitgeroepen tot winnaar en mag zich een jaar lang ‘Schoonste Stationsgebied van Nederland’ noemen. Met een eindscore van een 8,1 bleef Rotterdam Centraal de andere finalisten, Oldenzaal (7,6) en Amsterdam Zuid (7,5) voor. Afgelopen zomer zijn 60 Nederlandse stationsgebieden onderzocht aan de hand van enquêtes onder bezoekers en de inzet van observatieteams.

Uit het onderzoek bleek dat de voorpleinen van de stationsgebieden vooral goed scoorden op inrichting, onderhoud, voldoende afvalbakken en zeer weinig zwerfafval. Helene van Zutphen, Directeur Stichting Nederland Schoon benadrukt het belang van samenwerking tussen de diverse partijen bij de verschillende stationspleinen:

We zijn erg tevreden over de toenemende samenwerking tussen de gemeenten, verschillende vervoerders en retailers die voor de verschillende stationspleinen verantwoordelijk zijn. De inzet en samenwerking heeft geresulteerd in een optimale schoonbeleving voor treinreizigers en passanten bij de stationspleinen!

Helene van Zutphen, Directeur Stichting Nederland Schoon

Over Stichting NederlandSchoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de stichting in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden’; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat.

Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl