Uitzonderlijke sportprestaties in het seizoen 2015-2016

Vandaag zijn de drie jurygenomineerden voor de Wouter Duinisveld Award 2016, de Haagse Sportprijs voor Gehandicapten bekend gemaakt. Tot dinsdag 31 januari was het mogelijk Haagse gehandicapten sporters te nomineren, die het afgelopen jaar een opvallende prestatie hebben geleverd in de Haagse gehandicaptensport. Zo is de eerste (alfabetisch op voor- of teamnaam) genomineerde het Rolstoelhockeyteam van Haag 88, dat afgelopen jaar Nederlands Kampioen werd. De tweede genomineerde is parasnowboarder Renske van Beek, die maar liefst vijf overwinningen in de World Cup, twee overwinningen in de Europacup en twee wereldtitels won. De derde genomineerde is hardloopster, Rita van Geffen, de eerste visueel gehandicapte Haagse vrouw die in april 2016 de marathon van Rotterdam volledig heeft uitgelopen en zich vanaf 2012 inzet voor andere visueel beperkten met een passie voor hardlopen. Op woensdag 22 februari wordt de winnaar bekend gemaakt door sportwethouder Rabin Baldewsingh en Wouter Duinisveld, de triatleet met een donorhart die vorig jaar de prijs won en naar wie de prijs is vernoemd. Het initiatief komt van de bekende Haagse fotograaf en journalist Hans Willink, die in 2015 de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten in het leven heeft geroepen. De winnaar vertegenwoordigt alle Haagse sporters met een handicap. Voor meer informatie: http://www.stichtinghsg.nl.

Uitzonderlijke sportprestaties 2016

Hans Willink, bestuursvoorzitter van de Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten is trots op de sportprestaties van afgelopen jaar:

De drie jurygenomineerden dit jaar zijn allen zeer onderscheidend in de sporttak waarin zij zich bevinden. Wij zijn hier ongelooflijk trots op! Voor ons zijn het allemaal winnaars. Dit geldt ook voor de publieksgenomineerden, die niet tot deze top-3 horen. Ik kan alvast verklappen dat we een aantal van hen op 22 februari ook in het zonnetje gaan zetten.

Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten

De Stichting Haagse Sportprijs voor Gehandicapten heeft als doel om jaarlijks een prijs uit te reiken aan iemand die een opvallende prestatie heeft geleverd in de Haagse gehandicaptensport. Dat kan een sporter zijn, maar ook een vrijwilliger die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de gehandicaptensport. De Stichting HSG gaat er overigens van uit, dat iedere gehandicapte die aan sport doet, een geweldige prestatie levert.

Locatie en tijd

De uitreiking van de Wouter Duinisveld Award gaat plaatsvinden op woensdag 22 februari van 16.00 tot 18.00 uur in het Caesar Sportgebouw aan de Mauritskade 10 te Den Haag.