Bedrijfsleven in touw om samen de Nederlandse straten schoon te houden

Op zaterdag 25 maart is ook het Nederlandse bedrijfsleven ‘Supporter van Schoon’ tijdens de Landelijke Opschoondag 2017. Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert voor de 15e keer deze dag om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen en daarmee onze straten schoon te houden. Net als vorig jaar blijkt de animo onder het bedrijfsleven groot. Er worden ruim duizend schoonmaakacties georganiseerd waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties betrokken zijn waaronder een aantal nieuwkomers zoals Starbucks, FC Volendam en Fortuin, u weet wel, van de Wilhelmina pepermuntjes. Een greep uit de talloze acties: de medewerkers én directie van schoonmaakbedrijf ICS steken de handen uit de mouwen in de straten van Eindhoven en Den Haag, en FC Volendam zal met haar spelers, supporters én bewoners de aanlooproutes naar het stadion zwerfafvalvrij maken. Hotel Pultizer in Amsterdam zoekt de samenwerking op met Plastic Whale en De 9 Straatjes. Samen met bewoners en winkeliers houden ze zaterdag de grachten en straten schoon. Als bedrijf meedoen met de Landelijke Opschoondag 2017? Aanmelden kan tot en met vrijdag 24 maart via www.supportervanschoon.nl.

Starbucks Nederland (links Babette van den Berge, districtmanager Starbucks) is dit jaar trotse “Supporter van Schoon”. Fotograaf: Anko Stoffels

Helene van Zutphen, Directeur Stichting Nederland Schoon: “Ook dit jaar zetten heel veel verschillende bedrijven zich weer vol enthousiasme in voor een schonere leefomgeving. Dat vind ik een hele positieve ontwikkeling. Of het nu McDonald’s, Center Parcs, Jumbo of Spar is; met hulp van de bedrijfsacties tijdens de Landelijke Opschoondag kunnen we iedereen ervan bewustmaken dat wanneer we de straten schoonhouden, opruimen niet nodig is. Dat klinkt logisch, echter we laten vooral in winkelgebieden onbewust nog steeds teveel zwerfafval achter. Maar dat we samen op de goede weg zijn is één ding dat zeker is!”

Over de Landelijke Opschoondag 2017

Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven in groepen massaal op pad om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. De deelnemende bedrijven doen dit niet alleen, maar zoeken voor hun acties de samenwerking op met gemeenten, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers. Op zaterdag 25 maart wordt het startsein gegeven voor de Landelijke Opschoondag 2017 in de Bijlmer in Amsterdam. Voor meer informatie zie: www.supportervanschoon.nl.

Over Supporter van Schoon en NederlandSchoon

Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt.