Uitreiking Blauwe Vlag dit jaar op Scheveningen

Afgelopen weekend keken voorbijgangers vreemd op toen 30 vlaggendragers door de Haagse binnenstad liepen met grote blauwe vlaggen. Al snel bleek dat het een ludieke actie was als warmloper voor de uitreiking van de Blauwe Vlag aanstaande donderdag 18 mei op Scheveningen. De Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor stranden en jachthavens voor waterkwaliteit, gezond milieu en veiligheid. Meer informatie: blauwevlag.nl.

30 jaar Blauwe Vlag

De 30 vlaggen die werden gedragen stonden symbool voor het 30e jubileumjaar voor de Blauwe Vlag, want de internationale milieuonderscheiding aan Nederlandse stranden en jachthavens wordt dit jaar voor de 30e keer uitgereikt. De vlaggenparade viel op bij het winkelend publiek:

Al die blauwe vlaggen die boven de mensen uitsteken is een bijzonder en leuk gezicht! Uit nieuwsgierigheid heb ik gevraagd waarvoor het is. Ik kende het keurmerk niet, maar vanaf nu zullen die blauwe vlaggen mij wel.

Over Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 4.200 stranden en jachthavens in ruim 47 landen wereldwijd. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen en krijgen jaarlijks een inspecteur op bezoek. De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 73 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting.