Op 2, 3 en 4 oktober staat Den Haag volledig in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente Den Haag zo’n 50 steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou (China), om onder andere kennis te maken met de Haagse aanpak op het gebied van zorginnovatie voor senioren. Den Haag is reeds in 2015 als eerste stad van Nederland toegetreden tot het netwerk van Age-friendly Cities van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het congres bevat plenaire onderdelen, vele workshops en werkbezoeken in de stad en biedt volop ruimte voor gezamenlijke discussie. Een cultureel festival speciaal voor senioren op de Scheveningse Pier vormt de feestelijke afsluiting van het congres, dat niet voor niets in de Maand van de Vitaliteit plaatsvindt.

De gemeente Den Haag wil met haar programma Seniorvriendelijke Stad bereiken dat oudere inwoners actief en vitaal blijven, zich betrokken blijven voelen en in een veilige omgeving kunnen wonen met toegankelijke en passende voorzieningen. Voor meer informatie over de Age-friendly Cities Conference 2017 en registratie: thehague-agefriendlycity.com

Haagse zorginnovatie aanpak op internationale kaart

In de afgelopen jaren hebben we nauwe internationale relaties opgebouwd om gezamenlijk te werken aan kwesties met betrekking tot veroudering en seniorvriendelijke steden. We ontvangen jaarlijks veel aanvragen voor een werkbezoek aan Den Haag op het thema seniorvriendelijke stad. Met of door middel van de Age-friendly Cities Conference kunnen we niet alleen voldoen aan al deze aanvragen, maar tegelijkertijd een samenwerkingsnetwerk creëren tussen gelijkgestemde steden. Deze kennisuitwisseling en het delen van ervaringen tussen verschillende disciplines en op verschillende lokale niveaus, geeft ons de mogelijkheid om de Haagse aanpak rondom zorginnovatie internationaal op de kaart zetten!

Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens

Age-friendly Cities Conference 2017

De Age-friendly Cities Conference 2017 is toegankelijk voor genodigden en inwoners van Den Haag. Zo kunnen zij de seniorvriendelijkheid van hun stad leren kennen. Het voorlopige programma van de Age-friendly Cities Conference 2017 is te vinden op thehague-agefriendlycity.com/conference. Begin september wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Maand van de Vitaliteit

In de seniorvriendelijke stad Den Haag staat de maand oktober bol van activiteiten om ouderen vitaal van lichaam en geest te houden. Zo staat bijvoorbeeld bij de start van de Maand van de Vitaliteit op 2 oktober in de bibliotheek de vraag centraal: “Wat helpt u om prettig oud te worden in deze stad?” Op maandvandevitaliteit.nl vindt u alle informatie.