Zorgvernieuwers geven antwoord op zorgvragen van de toekomst

De openingsmanifestatie van de nationale e-healthweek vindt dit jaar op 21 januari plaats in Den Haag.Organisator van de manifestatie ICT&health, het grootste officiële kennisplatform over de toekomst van de zorg, heeft de stad in 2019 wederom gekozen als hostingcity en laat het evenement daarom neerstrijken in het karakteristieke Louwman Museum. Tijdens het congres komen zorggebruikers, zorgprofessionals, zorgontwikkelaars én beleidsmakers bijeen. Zorgvernieuwers laten zien hoe ze nieuwe (technologische) mogelijkheden in de zorg inzetten, om de zorg vanuit de vraag van de gebruiker toekomstbestendig te maken. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie: www.icthealth.nl/openingsmanifestatie.

De nationale openingsmanifestatie van de e healthweek vindt plaats in het Louwman Museum te Den Haag Foto Louwman Museum
De nationale openingsmanifestatie van de e-healthweek vindt plaats in het Louwman Museum te Den Haag. Foto: Louwman Museum. 

Tips, tricks en tools van keynotespeakers
Tijdens het congres staan concrete casussen centraal en lichten zorgvernieuwers toe hoe nieuwe mogelijkheden en samenwerking de zorg toekomstgericht kan maken. Ook worden tips, tricks en tools uitgewisseld, bijvoorbeeld hoe de zorg geoptimaliseerd kan worden dankzij de combinatie van sociale en technische innovatie en welke (digitale) vaardigheden daarvoor nodig zijn. Naast demonstraties van zorginnovaties zijn er verschillende panels en keynotes van onder andere Peter van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Daan Dohmen van FocusCura en Lucien Engelen, directeur van REshape Center Radboudumc. In inspiratiesessies, presentaties en panels wordt invulling gegeven aan de vraag hoe de zorg zo toekomstbestendig mogelijk kan zijn. Zo verzorgt onder andere National eHealth Living Lab (NeLL) een panelgesprek. 

Zorg in een snel veranderende wereld
Tijdens de openingsmanifestatie staat het opschalen van de Nederlandse zorg centraal. Een belangrijk onderwerp, aldus Tom Xhofleer, founder van ICT&health en organisator van de openingsmanifestatie: “Digitalisering verandert en ontwikkelt de wereld in rap tempo. De vraag van de mensen komt centraler te staan, omdat we meer weten, kunnen en willen. Innovatie maakt die wensen mogelijk. Zo is zorg op afstand steeds vaker uitvoerbaar en kan men via data-analyses snellere en soms zelfs betere diagnoses krijgen. Om de ontwikkelingen optimaal in te kunnen zetten, is het belangrijk samen te werken aan nieuwe kansen om de zorg vanuit de vraag van mensen kwalitatief goed en betaalbaar te houden. Hoe kan mensgerichte techniek daarbij helpen?En hoe gaan we alle goede ideeën implementeren? De openingsmanifestatie is het uitgelezen moment om deze belangrijke vraagstukken over het voetlicht te brengen: alle takken uit de zorgsector zijn op deze dag immers vertegenwoordigd.”  

Prijsuitreiking: €10.000 voor beste zorgapp
Traditiegetrouw worden er tijdens de opening van de e-healthweek nieuwe, innovatieve oplossingen gepresenteerd voor huidige zorgvraagstukken. Om creatieve ideeën en innovaties te bevorderen, reikt expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos dit jaar in samenwerking met NeLL voor het eerst een prijs uit aan de beste zorgapp. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €10.000 ten behoeve van de ontwikkeling en verbetering van de app en gratis advies-uren van diverse deskundige organisaties. App-ontwikkelaars kunnen zich nog tot 15 november aanstaande opgeven voor de wedstrijd via www.pharos.nl. Genomineerden krijgen op de openingsmanifestatie de kans hun app te presenteren, waarna de bekendmaking van de winnaar plaatsvindt.  

Datum:                         
Maandag 21 januari

Locatie:                        
Louwman Museum
                                      
Leidsestraatweg 57, Den Haag

Openingstijden:            
Van 08:30 uur tot 18:00 uur

Entree:                          
Gratis na registratie
Let op: de openingsmanifestatie heeft beperkt plaats en hanteert daarom een no show fee van 90 euro. Aanmelden via: www.icthealthevents.nl 

Over ICT&health
ICT&health is een onafhankelijk kennisplatform, dat onder auspiciën van een internationale Redactieraad off- en online kennis en kunde over relevante innovaties deelt. De raad bestaat uit overheidsbeleidsmakers, zorgbestuurders, toezichthouders, directie belangenorganisaties, medici en overige zorgprofessionals, patiënten, wetenschappers, professoren kennis- en onderzoeksinstituten, onderzoekers, ontwikkelaars. Aansluitend werkt ICT&health met een Innovation Partner Group. Tot de leden horen geaccrediteerde leveranciers van zorgrelevante diensten en producten). ICT&health wordt geraadpleegd door bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, medici, zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, hoofden inkoop/financiën /investeringen/ ICT, overheid, zorgverzekeraars, gemeentes en zorggerelateerde bedrijven, investeerders en ontwikkelaars. Ga voor meer informatie naar: www.icthealth.nl