21 ‘serviced apartments’ vanaf 1 augustus beschikbaar

Vanaf 1 augustus is het mogelijk om een van de 21 ‘serviced apartments’ te huren in het voormalige iconische KLM-hoofdkantoor aan de Plesmanweg in Den Haag. De Plesman Residences biedt acht verschillende types variërend van 58m2 tot 213m2, waarvan het merendeel beschikt over een balkon. De appartementen zijn ideaal voor een verblijf van enkele maanden. De Plesman Residences is onderdeel van Fine Hotels & Suites, bekend van o.a. Stadsvilla Mozaïc in Den Haag, waardoor de bewoners dan ook kunnen rekenen op dezelfde hospitality service. Zo ervaren gasten een ‘Fine Way of Living’ met een warm en stijlvol interieur, conciërgeservice, housekeeping en parkeerfaciliteiten op eigen terrein. The Gym en The Office (flexwerkplekken) gaan open voor de gasten in Q4 2023. Duurzaamheid staat bij de Plesman Residences hoog in het vaandel en zo is het gebouw bijvoorbeeld volledig gasloos. De Plesman Residences is onderdeel van de ontwikkeling Plesmanduin dat een nieuwe Haagse wijk met gevarieerd woningaanbod wordt. Het is ideaal gelegen tussen het centrum van Den Haag en het strand van Scheveningen met openbaar vervoer voor de deur. Voor meer informatie, zie: www.finehotelsandsuites.com/plesman-residences.

De Plesman Residences opent deuren in voormalig KLM-hoofdkantoor in Den Haag © De Plesman Residences

Werelden verbinden
In de jaren dertig was Albert Plesman op zoek naar een locatie voor het nieuwe hoofdkantoor van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM. Hij wilde dichtbij politiek Den Haag zitten, die het bedrijf destijds subsidieerde. Goede vriend van Plesman, Dirk Roosenburg, tekende voor het markante gebouw dat we nu een Monument noemen, een ontwerp waarin veel stijlelementen uit de Nieuwe Haagsche School te vinden waren. Zowel binnen als buiten. Zoals de in het oog springende daklijsten en de repeterende staanders in de gevels. De KLM heeft het gebouw tussen 1949 en 1969 gebruikt als hoofdkantoor, daarna is het in gebruik genomen door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. En nu, ruim 80 jaar later, schrijft De Plesman Residences samen met de gasten en bewoners verder aan de geschiedenis van dit bijzondere stukje Den Haag.

“Ik ben ontzettend trots dat we De Plesman Residences openen in dit iconische KLM-hoofdkantoor in Den Haag,” aldus Corina Waaijer, eigenaresse van Fine Hotels & Suites. “Met de opening van de ‘serviced apartments’ schrijven we een nieuw hoofdstuk voor dit historische gebouw. In 2024 geven we hier nog eens vervolg aan waar we later meer over delen. Het is een eer om de traditie van het verbinden van mensen van over de hele wereld voort te zetten, zoals Albert Plesman dat destijds voor ogen had. De Plesman Residences biedt niet alleen een bijzondere leefervaring, bovenal combineert het ook het beste van twee werelden: het comfort van een luxe appartement en de hospitality service van Fine Hotels & Suites. We kijken ernaar uit om onze gasten te verwelkomen met onze ‘Fine Way of Living.’ 

Foto boven: Nieuwe KLM gebouw aan de Raamweg te Den Haag in 1949 © Rolf Winterbergen.
Foto onder: Monument Dr. A. Plesman onthuld in Den Haag. Kranslegging door kleinkinderen van A. Plesman © Harry Pot groot

Het interieur in De Plesman Residences © Home Switchers

Over De Plesman Residences
De Plesman Residences biedt een unieke en verfijnde ervaring waarbij de appartementen ideaal zijn voor een verblijf voor enkele maanden in Den Haag. Gevestigd in het iconische voormalige KLM-hoofdkantoor aan de Plesmanweg, omarmen deze luxe serviced apartments de traditie van het verbinden van mensen van over de hele wereld. Als onderdeel van Fine Hotels & Suites, garandeert de Plesman Residences warme en stijlvolle interieurs, uitgebreide hospitality service en een scala aan faciliteiten conciërgediensten en waaronder een The Gym en The Office (openen in Q4 2023). Met een ideale locatie tussen het bruisende centrum van Den Haag en het strand, biedt de Plesman Residences een ‘Fine Way of Living’ voor gasten die op zoek zijn naar een buitengewoon verblijf. Voor meer informatie, bezoek www.finehotelsandsuites.com/plesman-residences.