Christian Snoek en Leon ten Hoedt blazen Duitse kartbaan nieuw leven in

Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Zwolle en Kartcentrum Lelystad, en Leon ten Hoedt slaan de handen ineen. Samen blazen zij Kartbaan Emsbüren nieuw leven in. Na twee jaar lang dicht te zijn geweest is er sinds begin dit jaar flink aan de kartbaan gewerkt. Kartbaan Emsbüren, net over de grens bij Oldenzaal en Enschede, heeft de deuren geopend voor alle kartliefhebbers uit Duitsland, Nederland en zelfs België. Onder de naam The Kart Company Emsbüren exploiteren Christian en Leon de vernieuwde kartbaan, die met zijn 870 meter een mooie race lay-out biedt voor zowel huurkarts als rijders met een privé kart. Kartbaan Emsbüren gaat tevens het podium worden voor endurance races, kampioenschappen en verdere race activiteiten. Met het in gebruik nemen van de kartbaan is er weer een extra circuit beschikbaar voor wedstrijden voor onder andere de Nederlandse Kampioenschappen. Voor meer informatie: www.kartcompanyemsbueren.de 

Christian Snoek en Leon ten Hoedt op kartbaan Emsbüren © Thomas Bakker

Kennisrijke aanwinst
Nadat Leon ten Hoedt begin januari dit jaar besluit de kartbaan Emsbüren aan te pakken is Christian Snoek medeaandeelhouder geworden van The Kart Company Emsbüren.

Na maandenlang hard werken aan een complete renovatie, ben ik verheugd dat de kartbaan nu eindelijk open is. Met Christian Snoek aan boord, kunnen we gebruikmaken van zijn kennis en ervaring op het gebied van de exploitatie van succesvolle kartbanen. Ik zie de toekomst van Kartbaan Emsbüren dan ook rooskleurig in”, aldus Leon ten Hoedt.

Kartbanen floreren meer dan ooit
Christian Snoek is er trots op om mede-eigenaar te zijn geworden van de Kartbaan in Emsbüren. “De kartbaan ziet er geweldig uit en is een echte racebaan. Anders dan Lelystad en Zwolle kunnen wij in Emsbüren grotere wedstrijden aan ons binden en nieuwe initiatieven ontvouwen op het gebied van hiervan. De eerste try-out race van onze Dutch Racing Series hebben we hier al georganiseerd en dat smaakte naar meer.” 

Een van die initiatieven is om jong karttalent meer kansen te bieden om (betaalbaar) door te kunnen stromen. Daarom zijn de twee ondernemers een speciale samenwerking aangegaan met Rob Lucassen van Kartbaan Ulrum. Daar organiseert hij clubraces die hij in de toekomst ook in Emsbüren gaat organiseren en promoten.

Boven: kartbaan Emsbüren.
Onder: Christian Snoek, Leon ten Hoedt en Rob Lucassen © Thomas Bakker

Over The Kart Company Emsbüren
The Kart Company Emsbüren is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Christian Snoek en Leon ten Hoedt. Met hun bedrijf exploiteren ze Kartbaan Emsbüren, die onlangs compleet gerenoveerd is. Op de kartbaan is een moderne vloot huurkarts beschikbaar van het merk Sodi, bestaande uit kinderkarts, karts voor volwassenen en duo karts. Daarnaast kan het circuit in Emsbüren ook worden gebruikt door karteigenaren met zowel een 2- of 4-takt motor. De kartbaan in Emsbüren heeft een lange geschiedenis in de kartsport. Na jaren van stilstand wordt er nu door Christian en Leon een nieuw hoofdstuk aan deze geschiedenis toegevoegd. Met vernieuwende ideeën willen beide ondernemers de kartsport een nieuwe internationale impuls geven. Het motto is dan ook; Echt karten doe je buiten, en dat door iedereen!