LIVE AGAIN!

Per 1 juli 2020 is het vanuit de Rijksoverheid weer toegestaan om congressen voor 100 gasten te organiseren, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en diverse hygiënemaatregelen. Met het organiseren van LIVE AGAIN! wilden wij laten zien en ervaren wat er wél kan en vakgenoten uit de hele eventbranche een hart onder de riem steken. LIVE AGAIN! was een zogenaamd hybride congres, een combinatie van live en online, waarbij het aantal aanwezige gasten flexibel kan worden opgeschaald en afgeschaald naargelang de overheidsrichtlijnen.

Het ochtendprogramma voor medewerkers van overheden en corporates die eindverantwoordelijk zijn voor de organisatie van congressen en businessevents, werd gepresenteerd door Paula Udondek. Daarnaast motiveerde keynote speaker Joost Rigter de aanwezigen om weer te vertrouwen op de toekomst en sprak Laurentien van Oranje iedereen toe over het belang van live communicatie.

‘s Middags leidde Sjoerd Weikamp van Eventbranche het programma voor de evenementenbranche. Keynote speaker en filosoof Bas Haring vertelde over het belang van live samenkomen en Maarten Schram en Pieter Bas Boertje spraken over de toekomst van de branche.

Kennis delen

De aanwezigen gingen zowel ’s ochtends als ’s middags met elkaar in gesprek om zoveel mogelijk kennis en nieuwe inzichten te delen. De slimme splitsing van LIVE AGAIN! in twee programma’s voor twee doelgroepen zorgde ervoor dat we twee keer honderd personen mochten verwelkomen. Daarnaast konden wij de cruciale informatie die wij in de ochtend vergaarden direct bediscussiëren met de deelnemers in de middag. Dit leidde tot mooie oplossingen. Benieuwd naar de uitkomsten? Middels een swipe-zine is verslag gelegd van deze Live Taks. Bekijk hier het swipe-zine.

LIVE AGAIN On Air!

Vanuit de webcast studio op locatie boden wij een aansprekend online programma aan onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut. Maar liefst 20 gasten schoven gedurende de dag bij hem aan tafel. Tijdens de online versie van LIVE AGAIN! was het mogelijk om het plenaire programma live te volgen, alsmede vragen te stellen die direct werden besproken tijdens de interactieve sessies genaamd: Live Talks. Op deze manier konden wij ook alle geïnteresseerden die niet fysiek aanwezig konden zijn inspireren met LIVE AGAIN!

Eervolle vermelding Gouden Giraffe

Voor het eerst sinds jaren heeft de Gouden Giraffe jury naast het benoemen van de prijswinnaars ook 3 special mentions benoemd. Die eervolle vermeldingen zijn alle drie voor evenementen die in de pandemie van grote waarde zijn geweest voor het op de kaart zetten en uitdragen van de eventbranche. Ze boden hoop, perspectief en deden dat met Giraffe-waardige concepten en trajecten. LIVE AGAIN! is uitgekozen tot één van de special mentions. Klik hier voor het persbericht.

In het nieuws

Wij hebben ook onze PR-adviseurs ingezet om zoveel mogelijk media-aandacht te realiseren. En met resultaat! We zijn trots dat we alleen al meer dan 2,5 miljoen mensen hebben bereikt op tv. Zo was WNL Goedemorgen Nederland aanwezig om in 6 live uitzendingen alle aspecten van het evenement uit te lichten. Daarnaast was het ook te zien op RTL Boulevard en stond het in de Telegraaf. Verder kreeg LIVE AGAIN aandacht bij verschillende nieuwssites en in event media:

Advies op maat voor het behalen van je doelstelling

Met de organisatie van het hybride evenement LIVE AGAIN! hebben wij ervaren dat er tal van mogelijkheden zijn om congressen doorgang te laten vinden die volledig aan de huidig gestelde maatregelen voldoen. Afhankelijk van de doelstelling kunnen wij meedenken over de conceptontwikkeling en bijvoorbeeld:

1. een congres, evenement of opening organiseren voor meerdere kleine groepen, zonder dat dit veel invloed heeft op het budget;

2. een hybride congres organiseren waarbij de krachten van online en live op locatie worden gebundeld en deze elementen elkaar kunnen versterken om het optimale uit een congres te halen;

3. het congres volledig online aanbieden en zo een grotere doelgroep bereiken dan voorheen.

Staat er bij jou binnenkort een evenement op de planning of ben je nog op zoek naar het juiste concept om je doel voor dit jaar alsnog te behalen? Je kan vrijblijvend met een van onze eventprofessionals sparren, wij denken graag met je mee!