Den Haag een week lang in het teken van vrouwen

Deze week vinden de Haagse Vrouwendagen plaats. Meer dan 50 aangemelde (vrouwen)organisaties, waaronder de Cultuurankers, wijkcentra en bibliotheken, delen tijdens deze week dezelfde missie: de positie en rechten van vrouwen bevorderen. Dit doen zij door het aanbieden van een breed scala aan activiteiten in diverse categorieeën als film, sport, lezingen, theater en workshops. Zo worden o.a. films getoond bij het Filmhuis Den Haag die zijn verteld vanuit het vrouwelijk perspectief, een theatervoorstelling bij het Laaktheater met alleen maar vrouwelijke comedians, een verwensalon in Laakhage, een voetbaltoernooi voor jonge meiden in Sportcampus Zuiderpark en een workshop over familieopstellingen, waarin de rol van vrouwen in een familie wordt belicht door Stichting Eekta en Stichting Hum Log. Kortom, heel Den Haag staat in het teken van vrouwen. Het thema van dit jaar is: ‘Eén wereld, duizend vrouwen; een schat aan diversiteit’. Hiermee wordt benadrukt hoe mooi het is dat alle vrouwen uniek en verschillend zijn maar ook overeenkomsten hebben. De Haagse Vrouwendagen zijn vanmiddag ingeluid met een feestelijke opening bij het VrouwenBuurtLab in Laakkwartier, waarbij Mariëlle Vavier (wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid) alle vrouwen toesprak. Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.haagsevrouwendagen.nl.

Haagse Vrouwendagen van start door wethouder Inclusie, Mariëlle Vavier (tweede van links) © Haagse Vrouwendagen

Culturele uitwisseling en ontmoetingen
Mariëlle Vavier, wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid, start vol energie de week: “De Haagse Vrouwendagen is een prachtige week voor culturele ontmoetingen en uitwisselingen, waar vrouwen van diverse achtergronden samenkomen om elkaar te versterken en te inspireren. Door onze verschillen te omarmen en samen te werken, bouwen we aan een inclusieve en veerkrachtige samenleving waarin iedere vrouw haar stem kan laten horen en haar verhaal kan delen.”

Vavier vervolgt: “Het is dan ook fantastisch om te zien dat meer dan 50 vrouwenorganisaties een creatief programma hebben georganiseerd. Daarnaast weten we dat er nog veel meer vrouwen deze week actief bezig zijn met hun positie en rechten. Van jong tot oud is straks aanwezig tijdens de verschillende programma’s en daarmee zullen we samen in één week onze Haagse vrouwen weer op de kaart zetten.”