Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade viert Hollandse Nieuwe

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade heeft op de langste dag van het jaar geproost op de Hollandse Nieuwe en de uitreiking van het allereerste ‘haringvaasje’ van Nederland. Mona Keijzer, beoogd vicepremier en minister Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, ontving het eervolle ‘haringvaasje’ vanwege haar afkomst en affiniteit voor de visserij. De inspiratie voor het ‘haringvaasje’ komt van ‘Midsommar’, het traditionele Zweedse feest op de langste dag van het jaar waar vooral bloemen centraal staan. Deze editie stond tevens in het teken van het vieren van de verbinding tussen de meer dan 200 aanwezige ondernemers, expats, ambassadeurs en internationals. De haring, dé nationale lekkernij van Nederland, is gecombineerd met traditionele Zweedse gerechten, gecreëerd door de chef-kok van hotel-restaurant LEO’S International Flavors. Zo kregen de gasten o.a. de signature dishes geserveerd: Tunnbrod, Gravad Lax en Brochette Hasselback. Nieuw dit jaar was het dessert ‘Royal Dutch Strawberry’, met aardbeien vers geplukt uit de aardbeienkas. Voor meer informatie zie: https://www.leonardo-hotels.nl/the-hague/leonardo-royal-hotel-den-haag-promenade

Hoofdfoto: Mona Keijzer ontvangt eerste ‘haringvaasje’ © Jort Stengs

Thomas Kortleve, General Manager Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade, blikt terug op een geslaagde haringparty: “Normaal gesproken organiseren wij traditiegetrouw de eerste dinsdag na de komst van de Hollandse Nieuwe onze internationale haringparty. Vanwege het thema hebben wij gekozen om de haringparty te organiseren op de langste dag van het jaar. Zo konden we langer genieten van de zon en haring en de internationale gemeenschap samenbrengen om met elkaar te verbinden.”

Kortleve vervolgt: “Daarnaast hebben we aan Mona Keijzer, die als beoogd minister en vicepremier toetreedt tot het kabinet-Schoof, het allereerste ‘haringvaasje’ overhandigd. We wensen haar veel succes in haar nieuwe functie!”

Sfeerbeelden ‘The Hague Herring Party’ 2024 © Jort Stengs


Foto links: ‘Royal Dutch Strawberry’ dessert
Foto rechts: Chef-kok Sido de Brabander in de aardbeienkas © Jort Stengs

Over Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade
Het Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade is centraal gelegen in de internationale zone van Den Haag, tussen het Ambassadewezen, Scheveningen strand en het stadscentrum. Het hotel beschikt over 178 luxe kamers en suites, restaurant LEO’s International Flavors, 900m2 wellness faciliteiten en 10 multifunctionele vergaderzalen. Ga voor meer informatie naar https://www.leonardo-hotels.nl/the-hague/leonardo-royal-hotel-den-haag-promenade

Over LEO’S International Flavors Den Haag
LEO’S International Flavors is een restaurantconcept waar gerechten worden geserveerd die geïnspireerd zijn op keukens van over de hele wereld. Hierbij draait het om de authentieke smaken met een persoonlijke touch van Chef Sido de Brabander en zijn keukenteam. Alle gerechten op de menukaart zijn bedoeld voor ‘shared dining’: kleinere porties die gasten kunnen delen om meerdere smaken te ontdekken. Met een luxueus modern design creëert restaurant, bar en lounge LEO’S een gastvrije sfeer in een historische lobby. Ga voor meer informatie en de menukaart naar www.leonardo-hotels.com/LEOS-international-flavors-denhaag.

Verse aardbeien uit eigen kas
Naast het uitreiken van het eervolle ‘haringvaasje’ markeert deze haringparty ook de introductie van de aarbeienkas. Deze kas, met zorg aangelegd op het terrein van het hotel, zal onderhouden en gebruikt worden door de chef-kok van het hotel-restaurant LEO’S International Flavors. Gasten van het restaurant kunnen dagelijks genieten van het verse fruit direct uit de kas bij verschillende gerechten. Dit initiatief benadrukt het streven van Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade om met eigen verse producten hun gerechten te complementeren en duurzaamheid te stimuleren.