Twintigjarig jubileum wordt afgesloten met Claude, Britt Dekker en Esra, BENR, SERA en Diede

Boekids Festival, het festival dat kinderen en (jong)volwassenen met diverse achtergronden in contact brengt met (jeugd)literatuur, wordt gehouden op zondag 26 november in PAARD Den Haag. Het twintigjarig jubileum markeert tevens de laatste editie van het literatuurfestival. “We gaan er met een klapper uit”, aldus Ellen van Heijningen, directeur Boekids Festival. Dit jaar staat het thema in het teken van ‘Muziek’. Woorden vinden hun weg gemakkelijker op muziek, denk hierbij aan poëzie, rap en liedteksten. Een van de hoogtepunten van deze jubileumeditie is de aanwezigheid van Claude, bekend van de nummer 1 hit ‘Ladada (Mon Derniet Mot)’. Ook de meiden van PaardenpraatTV, Britt Dekker en Esra, zullen op het podium staan. Daarnaast kunnen festivalbezoekers uitkijken naar optredens van BENR, SERA en Diede. Verder worden kinderen voorgelezen door Iris Lam uit het boek ‘De bond voor bangeriken’ en zullen schrijfster Annet Schaap en muzikante Fredrike de Winter lezen, spelen en zingen uit het boek ‘De Meisjes’. De ticketverkoop is vandaag gestart. Voor meer informatie zie: https://boekids.nl/.

De wonderen van literatuur ontdekken tijdens Boekids Festival

Na twee decennia lang kondigt Stichting Boekids haar laatste editie van het Boekids Festival aan in Den Haag, dat op 26 november zal plaatsvinden in PAARD Den Haag. Boekids Festival, dat in de afgelopen jaren een belangrijk evenement op de culturele kalender van Den Haag is geworden, heeft tienduizenden kinderen en jongeren samengebracht om de wonderen van lezen te ontdekken en hun verbeelding te stimuleren. “Deze laatste editie in Den Haag voelt als het sluiten van een boek – een boek vol onvergetelijke en inspirerende verhalen,” zegt Ellen van Heijningen, de organisator van Boekids Festival.

Van Heijningen vervolgt: “Wij zijn er trots op dat grote namen als Claude, BENR en Britt Dekker dit jaar in ons programma staan en we gaan er dan ook een echt feest van maken. We hopen dat we heel veel kinderen en (jong)volwassenen mogen ontvangen en samen de laatste bladzijde van Boekids Festival kunnen schrijven. Ondanks dat dit hoofdstuk ten einde loopt, blijft de liefde voor boeken en lezen voortduren en we kijken uit naar nieuwe literaire avonturen in de toekomst.”

Boekids Festival nodigt alle literatuurliefhebbers uit om deel uit te maken van deze laatste viering. Tickets zijn vanaf vandaag beschikbaar via de officiële website van het festival.

Over Boekids
Boekids is al vanaf de eerste editie in 2003 hét toonaangevende festival dat kinderen en (jong)volwassenen met diverse achtergronden in contact brengt met (jeugd)literatuur, hen laten beleven hoe leuk en waardevol lezen is en hen stimuleren om actief met taal bezig te zijn. Het festival vergroot het plezier in lezen, boeken, verhalen en alles wat met taal te maken heeft. Literatuur in combinatie met animatie, muziek, theater en workshops. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl.

Boven: Laatste editie Boekids Festival in Den Haag op zondag 26 november © Charlotte van der Gaag