Feestelijke lancering Sea Scan App

Vandaag is het 30 jaar geleden dat SEA LIFE Scheveningen officieel werd geopend. Nederlands grootste openbare aquarium staat stil bij de opening en het bijzondere jubileum. Dit werd onder andere gedaan met de lancering van de Sea Scan App. Met deze app kunnen bezoekers de zeedieren scannen met hun telefoon en waardevolle informatie ontvangen over hun kenmerken en leefomgeving. Dit verrijkt de interactie tussen de bezoekers en de dieren. Ook kunnen bezoekers deze gehele maand deelnemen aan een exclusieve VIP-tour. Tijdens deze tour geeft een onderwaterexpert deskundig uitleg over de diverse dieren in de aquaria. Daarnaast mag men assisteren bij het voermomenten van de roggen. Verder worden bezoekers met een speurtocht meegenomen in de afgelopen 30 jaar en komen zij meer te weten over de geschiedenis. Zo is er ook een vitrinekast waar oude souvenirs te vinden zijn van 30 jaar SEA LIFE Scheveningen. De komende weken vinden er feestelijke activiteiten plaats zoals een Meet & Greet met mascotte Sharkie en zijn er schminkers aanwezig speciaal voor kinderen. Voor meer informatie: klik hier.

Foto © Studio Uittenboogaart.

Pascal van Wersch (Cluster General Manager) vertelt: “Na 30 jaar vol bewondering voor de onderwaterwereld, vieren we vandaag het jubileum van SEA LIFE Scheveningen. Als General Manager ben ik trots dat wij een waardevolle toevoeging zijn geworden voor dit prachtige strandgebied. Bij SEA LIFE Scheveningen ontdek je de betoverende onderwaterwereld die normaal gesproken alleen toegankelijk is voor duikers. Het is een ware traktatie om te aanschouwen wat er zich allemaal onder de oppervlakte afspeelt. Laten we samen blijven genieten van de schoonheid en diversiteit van onze oceanen en blijven inspireren om deze te koesteren voor komende generaties.”

Greep uit een aantal bijzondere momenten
Dertig jaar geleden, in 1993, opende SEA LIFE Scheveningen haar deuren en werd daarmee het allereerste SEA LIFE-aquarium op het vasteland van Europa. In 1993 bestond de collectie vooral uit Noordzeedieren. Kathaaien, stekelroggen, lipvissen, octopus, zeebaarzen, harders en anemonen heeft SEA LIFE Scheveningen nog steeds in haar collectie. Het bijzondere roggenaquarium is in 1994 geplaatst en in 1997 is het Tropisch Rif Avontuur geopend. In 2006 is de onderwatertunnel omgebouwd naar ‘Typisch Tropisch’ met schildpad Ernie. De welbekende schildpad Ernie woont dus al bijna twintig jaar in Scheveningen.

SEA LIFE Scheveningen bestaat vandaag 30 jaar © Sandra Uittenbogaart

SEA LIFE Scheveningen bestaat vandaag 30 jaar © Sandra Uittenbogaart

Reddingsacties
Senior Aquarist Edwin Bovendeur vertelt over een memorabel moment tijdens zijn carrière: “Het redden, verzorgen en vrijlaten van dieren is een belangrijk onderdeel van SEA LIFE Scheveningen. Zwerfafval is immers niet het enige wat aanspoelt aan de Nederlandse kust, soms spoelen er ook dieren aan. Zo werd Luna de maanvis gevonden in Kijkduin en werd zij vervolgens door de strandpolitie vervoerd naar SEA LIFE Scheveningen. Hier hebben de aquaristen voor de maanvis gezorgd zodat zij in staat was om vervoerd te worden naar Frankrijk. In Concarneau komen maanvissen normaal gesproken voor. Met een boot werd Luna weer vrijgelaten.”

Bescherming van de onderwaterwereld
De conservation programma’s van SEA LIFE Scheveningen zijn gericht op het behoud van oceanen en het beschermen van zeedieren. SEA LIFE Scheveningen heeft een reeks initiatieven geïmplementeerd om het bewustzijn over de kwetsbaarheid van mariene ecosystemen te vergroten. Door middel van educatieve tentoonstellingen, interactieve workshops en samenwerking met lokale en internationale partners, streeft SEA LIFE Scheveningen ernaar om bezoekers te inspireren en te betrekken bij het behoud van onze oceanen. Deze programma’s benadrukken het belang van duurzaamheid, het verminderen van plasticvervuiling en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Over SEA LIFE Scheveningen
SEA LIFE Scheveningen is een attractie aan de Nederlandse kust, gelegen in het hart van Scheveningen. Met een breed scala aan zeedieren en educatieve tentoonstellingen biedt SEA LIFE Scheveningen een unieke kans om de fascinerende onderwaterwereld te verkennen en te ontdekken. Het aquarium heeft als missie om bewustzijn te creëren voor mariene ecosystemen en het behoud van zeedieren te bevorderen.