64e editie Tong Tong Fair van 24 mei tot en met 2 juni

De organisatie van de Tong Tong Fair maakt vandaag bekend dat de Tong Tong Fair van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni 2024 (tien dagen) weer – eenmalig – terecht kan op het Malieveld in Den Haag. Dankzij de toezegging van Staatsbosbeheer komt het culturele Indische evenement weer terug op de vertrouwde plek, op het Malieveld. Er staat daar dan geen popconcert op de kalender, waardoor er plaats is voor de Tong Tong Fair. “Het is geweldig nieuws voor ons en voor alle liefhebbers van de Tong Tong Fair”, aldus Siem Boon, directeur Tong Tong Fair. Alle standhouders zijn vandaag van dit heuglijke nieuws op de hoogte gesteld. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop voor de Tong Tong Fair 2024 zal binnenkort bekend worden gemaakt. Voor de website, zie: https://tongtongfair.nl.

De organisatie van de Tong Tong Fair keek met gemengde gevoelens terug op de afgelopen 63e editie, die plaatsvond van 31 augustus 2023 tot en met 10 september 2023. De langdurige hittegolf en concurrentie met andere evenementen in september drukten de bezoekerscijfers. De grootste impact had de blokkade en demonstratie van Extinction Rebellion gedurende het laatste weekend van de Tong Tong Fair. In 2023 bezochten 55.000 belangstellenden het Indische evenement. Voor een plek in mei 2025 en daarna gaan de besprekingen door. Het streven is de datum en de locatie voor 2025 op de 64e Tong Tong Fair bekend te maken.

Over Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar (1959). Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een food event, een cultureel festival en een internationale beurs met Aziatische ondernemers die — exclusief voor de Tong Tong Fair — naar Nederland reizen.

Foto boven: © Henriette Guest
Foto onder: © Arenda Oomen